Család

Ebben az 5 dologban rejlik egy Ikrek jegyű anyuka szuperereje

Ha valaki, akkor az örök gyereknek számító Ikrek érti a tréfát, aminek sok felejthetetlen élményt köszönhetnek a gyerekei!
2023. Május 15.
Ikrek csillgjegy szimbólum

A külső szemlélő számára felszínesnek tűnő Ikrekről sokan gondolják azt, hogy a szülőséget nem neki találták ki, ez azonban tévedés! A benne rejlő kettősségnek köszönhetően képes arra, hogy felnőttesen gondolkodjon, de a gyerekekkel is tökéletesen megtalálja a hangot, ami nagy hasznára válhat a szülőség során.

Szinte mindegy, hogy mennyi idős a gyereke, az Ikrek-szülő remekül szót ért vele, s ha a helyzet úgy kívánja, a bohóckodástól sem riadsz vissza. A kicsiket mindig szóra bírja, és arra ösztönzi őket, hogy megosszák vele, ha valami bántja őket. A kommunikáció az Ikrek lételeme, arra azonban érdemes vigyáznia, hogy ne töprengjen túl sokat az elhangzottakon, mert olykor hajlamos túlgondolni a dolgokat.

Az Ikrek anyukák 5 szuperképessége

1) A gyerekek legtöbbször igen szórakoztatónak tartják az Ikreket, nekik még az is tetszik, hogy sokszor száz dolgot csinál egyszerre, és hogy be nem áll a szája. Azt azért a közös mulatozás közepette sem lenne szabad elfelejteni, hogy – főleg kisebb korban – milyen fontos a következetesség és a megszokott rutin, aminek betartása egy Ikrek számára nagyobb erőfeszítésébe kerülhet.

2) A Merkúr uralmának köszönhetően az Ikrek a szavak embere, intelligens és gyakorlatias. Gyorsan és könnyen tanul, ismereteit szívesen adja tovább a gyerekeknek is. Boldogan válaszol minden kérdésre, és örömét leli abban is, hogy felfedezőútra induljon a család legfiatalabb tagjaival.

Ikrek jegyű anyuka a gyerekével

3) Amellett, hogy az Ikrek sokoldalú és kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik, kreatív és a kézügyessége is szuper. A játék és a vidámság a mindene, biztos, hogy a gyerekek sosem unatkoznak mellette.

4) Az Ikrek sajátos humora mások számára olykor sértő lehet, de családtagjai ehhez és kritikus észrevételeihez is hamar hozzászoknak. Amit talán nehezebben fogadnak el, hogy állandóan mozgásban van, folyamatosan szüksége van új ingerekre, ismeretekre és ismeretségekre.

5) Az Ikrek jól alkalmazkodik a legváratlanabb helyzetekhez is, de a kötöttséget és a rendszerességet nehezen viseli. A korlátozottságban könnyen idegessé, feszültté válhat – ilyenkor jobb hagyni, hogy kicsit szabadjára engedje a gondolatait vagy kiszellőztesse a fejét, hogy lecsillapodjon.

Fotó: Getty Images