Család

Fotógaléria: Így ballagtak a suliból 50 éve a végzősök

Az utolsóéves diákokat már évtizedekkel ezelőtt is méltón búcsúztatták az iskolák, nosztalgiázz velünk, hogyan készültek a tanárok és a diákok a nagy napra!
2023. Április 16.
ballagás régen
Miután lezajlott a ballagás, egy utolsó közös képre még gyorsan össze lehetett állni az ofővel! (Fotó: Fortepan / Fortepan)

Te is úgy vagy vele, mint mi? Elnézve ezeket a régi képeket, nem bírjuk megállni, hogy ne énekeljük magunkban a Ballag már a vén diák-ot…

Közeleg a május és a június, amikor a végzősök elköszönnek az általános iskolától vagy a középiskolától, hogy aztán nekivágjanak az érettséginek. Nem volt ez másképp szüleink idejében sem, ők is kaptak ballagótarisznyát benne hamuban sült pogácsával, lyukas pénzérmével és néhány kedves szót tartalmazó üdvözlőkártyával.

Akkor persze szolidabban ünnepeltek mind az iskolák, mind a családok, mégis emlékezetes maradt a búcsú az iskolától. Ma már szinte természetes nagy feneket keríteni a gyerekek ovis ballagásának is, az iskolai mérföldkövekről nem is beszélve. A visszafogottság ellenére klassz elmélázni ezeken a képeken, és tüzetesen megnézni a ruhákat, cipőket, frizurákat! 

Régi ballagási fotók
9 fotó megtekintése

Nyitókép: Fortepan / Fortepan