A chai latte egy fekete teás ital, aromás téli fűszerekkel – fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal, szegfűszeggel, ánizzsal, borssal – cukorral és habos tejjel. A fűszereket érdemes egy száraz serpenyőben lepirítani a teafőzés előtt, hogy jobban előjöjjenek az ízek és az illatok. Egy másik fontos alapanyag a fekete tea: a legjobb ehhez a ceylon, az assam vagy az english breakfast tea.

(Kép forrása: Getty Images)
Hogyan készítheted el?
Hozzávalók 4 csészéhez:
- 2 fahéjrúd
- 8 egész kardamom
- 4 szegfűszeg
- 6 egész feketebors
- 1 egész csillagánizs
- 2 cm friss gyömbér, vékony szeletekre vágva
- 3 filter fekete tea
- 500 ml tej
- 1–2 evőkanál cukor/barnacukor az édesítéshez
- egy csipet őrölt fahéj a tálaláshoz
Elkészítés:
- Pirítsd le száraz serpenyőben a fűszereket, majd tedd ezeket és a gyömbérszeleteket egy teáskannába vagy french pressbe, majd öntsd le 500 ml forró vízzel, és hagyd ázni nagyjából 10 percig.
- A tejet keverd össze a cukorral, és melegítsd fel alacsony lángon, amíg a cukor fel nem oldódik, majd habosítsd fel.
- Szűrd le a teát, öntsd négy bögrébe, majd mindegyikbe tölts meleg, habos tejet és szórd meg a tetejüket fahéjjal.