Család

Csak a második terhességénél jöttek rá, hogy két méhe van

Igen ritka nemi rendellenesség, ezer nőből körülbelül egyet érint. Sok esetben rejtve maradhat, éppen ez történt egy 28 éves nővel is.
2024. Június 07.
orvosnál
Kép: Getty Images

Születése óta két vaginája és két méhe van a 28 éves Shannon Websternek, erre azonban csak néhány éve jött rá ő és az orvosai is, írja a Mirror. A nő beszámolója szerint miután menstruálni kezdett, általában rendkívül erős vérzésre és akár ájulást is okozó, erős fájdalma, görcsei voltak. Az orvosa csupán egy fájdalomcsillapító felírásával „kezelte” a problémát. Az évek alatt olyannyira felerősödött Shannon menstruációs vérzése, hogy felnőtt pelenkát volt kénytelen viselni.

Arra, hogy a nőnek két méhe van akkor jöttek rá az orvosok, amikor Shannon elvetélt és ezért alaposabban megvizsgálták. Később, amikor a most hétéves kisebbik fiával volt várandós, a nőgyógyásza arra is rájött, hogy a nőnek nemcsak két méhe, hanem két méhszája és két vaginája is van. Megállapították továbbá, hogy első gyermeke a bal oldali, míg második fia a jobb oldali méhében fejlődött.