Család

Családi programajánló hétvégére – szeptember 16-17.

Kiruccannátok, de még nem találtátok meg a legjobb úti célt? Összegyűjtöttünk pár olyan programot, amit ti is és a gyerekek is imádni fogtok!
2023. Szeptember 15.
kisgyerek tökkel a kezében

Tekintve, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk ezen a hétvégén az előrejelzés szerint, érdemes lesz kimozdulni a négy fal között.

Az élménygyűjtés mellett arra is jók ezek a programok, hogy könnyebben rávedd a gyerekeket a leckeírásra: ha megvannak a házival, nincs is más dolguk, csak kikapcsolódni!

rácalmási tökfesztivál

19. Rácalmási Tökfesztivál – szeptember 15-17.

Immár 19. alkalommal rendezik meg a Rácalmási Tökfesztivált, ahol a Wellhello, a Bikini és Korda György is fellép, ráadásul a tökfaragó verseny szuper fődíjjal várja a résztvevőket.

A Rácalmási Tökfesztiválnak nemcsak a helyiek örülnek, a rendezvény ugyanis minden évben izgalmas zenei és művészeti programokkal, valamint gazdag kulturális kínálattal várja a látogatókat. Az idei Tökfesztivál fődíját a Hankook Tire Magyarország biztosítja a tökfaragó verseny nyertesének.

A Tökfesztivált idén 2023. szeptember 15-17. között rendezik meg és igazi családi élményt ígérnek minden korosztály számára. A látogatók élvezhetik a legnépszerűbb zenekarok és művészeti együttesek előadásait, megcsodálhatják az autentikus népművészek és kézművesek alkotásait, valamint megkóstolhatják a magyar és koreai gasztronómia ízletes ételeit és italait, ez utóbbi szintén a Hankook jóvoltából valósul meg a rendezvényen.

A Rácalmási Tökfesztivál igazi közösségi összefogásra épül. Az utcákat látványos, színes és vidám tökkompozíciók díszítik, és több mint száz önkéntes segíti a programok gördülékeny lebonyolítását.

Az esemény programkínálatában számos izgalmas esemény található, például népmesés marionett bábjáték, gyermekkoncertek, görög show, akusztikus koncertek, retro házibuli és még sok más. A szombat esti Wellhello, a vasárnapi Bikini, valamint Korda György koncert igazi zenei csemegének ígérkezik.

További információk: https://racalmasitokfesztival.hu/

szelid motoros felvonulás

Gyerekek Szelíd Motoros Felvonulása – szeptember 16., Budapest

Az év egyik legkedvesebb programjának kikiáltott szombati felvonulásra 8:30 és 11:00 óra között kerül sor, a startvonalat a Fővárosi Állat- és Növénykert előtt húzzák majd meg.

A világ legszelídebb és legfiatalabb motorosai 2023-ban is összegyűlnek szüleikkel, hogy közösen vonuljanak fel Budapesten. Az V. Budapesti Demográfiai Csúcs keretén belül megrendezésre kerülő eseményre szeretettel várják a családokat a szervezők, akik azt szeretnék, hogy a lehető legtöbben legyenek, hiszen úgy lesz igazán jó a móka!

Ha a család legkisebb tagjának van saját motorja: szuper! Hozzátok magatokkal rendezvényünkre, és már kezdődhet is a kaland! Ebben az esetben nincs szükség előzetes regisztrációra.

Ha nincs kismotorotok: az sem jelenthet akadályt: szuper hír, hogy az első 5000 regisztráló még kismotort is kap a felvonuláshoz, a járgányokból a jelenlegi állás szerint még mindig van, így nagy eséllyel ti sem maradtok le róla! Fontos tudni, hogy családonként maximum 3 kismotor igényelhető.

Programok:

08:30-09:30: Kismotorok átadása a regisztrációs-átvételi pontokon (Állatkerti körút)
08:30-10:00: Gólyalábasok
09:50-10:00: Köszöntő – Gundel Takács Gábor
10:00: Gyerekek Szelíd Motoros Felvonulása

A Városligetben egész nap ingyenes koncertekkel és programokkal várnak minden korosztályt.

További információk: https://gyerekekszelidmotorosfelvonulasa.hu/

budakeszi vadaspark programajanlo

Felelős Állattartás Bemutató a Budakeszi Vadasparkban – szeptember 16.

Szeretnéd tudni, mely “vadállatok” tarthatóak háziállatként, és hogyan tudsz nekik biztonságos és boldog otthont biztosítani? Látogassatok el a Budakeszi Vadasparkba szeptember 16-án, ahol nem csak a válaszokat kaphatjátok meg ezekre a kérdésekre, hanem olyan állatokkal is találkozhattok, akik jól érzik magukat az emberek közelében!

A Felelős Állattartás Bemutatón bővíthetitek a tudásotokat arról, hogyan gondoskodhattok felelősségteljesen a négylábú, kétlábú vagy soklábú családtagokról. Nemcsak a kutyák és macskák különleges világát ismerhetitek meg közelebbről, hanem bepillantást nyerhettek abba is, hogy a többi házikedvencek milyen gondoskodást igényelnek.

Egy egész nap az állatok jóléte és a felelős állattartás jegyében, a következő programokkal várnak:

  • 10.00 – Mosómedve látványetetés
  • 11.00 – 12.00 Állati Felelősség bemutató a színpadon
  • 12.00 – 13.00 Állatijó bemutató a színpadon
  • 13.00 – 13.30 Aranysakál látványetetés
  • 13.00 – 14.00 Állati Felelősség bemutató a színpadon
  • 14.00 – 15.00 Állatijó bemutató a színpadon

További információk: Budakeszi Vadaspark Facebook oldala

Nyitókép: Getty Images