Család

Családi programajánló szeptember első hétvégéjére

Ha éppen nem strandolással vagy kirándulással töltitek ezt a nyárias hétvégét, akkor programajánlónkban is találhattok egy-egy szimpatikus családi eseményt!
2023. Szeptember 01.
(Kép forrása: Getty Images)

Kolibri Fesztivál

(Fotó: Kolibri Színház/Facebook)

(Fotó: Kolibri Színház/Facebook)

Ha kisebbek a gyerekek, remek program lehet szombatra a Kolibri Színház fesztiválja, ahol 3-4-5 éves kortól találtok előadásokat a részletes programban. Reggel fél 10-kor egy ifjúsági fúvószenekar játszik, majd egészen késő délutánig lesznek előadások szabadtéren és a színházban is.

Budapest 6. kerület, Jókai tér 10., Kolibri Színház — Kolibri Fészek, szeptember 2. 9:30-tól, a részvétel ingyenes

 

Pozsonyi Piknik

Szeptember első szombatján rendezik meg a Pozsonyi Piknik összművészeti fesztivált szokott helyén az Újpesti Rakparton. Színházkedvelő nagyobb gyerekekkel is érdemes kilátogatni, akár a kicsikkel, akiknek külön “Gyerekpiknik” lesz a Radnóti Miklós utcában, zenés és színházi előadásokkal. A nagyobbakat is több helyszínen várják majd előadásokkal és koncertekkel. A Pál utcai fiúk musical rajongói a GRUND — Vígszínházi fiúzenekar fellépését is láthatják este.

Budapest, Újpesti Rakpart 13. kerület, a Jászai Mari tér és a Szent István park között, szeptember 2.,10:00-21:00, a részvétel ingyenes

Csapókerti Nyárzáró Családi Nap a Liget téren

A hónap első szombatján családi nappal várják az érdeklődőket a debreceni Liget téren. A programok között találhattok koncerteket, zenés gyerekműsort, sport programokat, táncos bemutatókat, gombfocit, kreatív elfoglaltságot, de tűzoltó és mentőkutyás bemutatót is.

Debrecen, Liget tér, szeptember 2. 15:00 órától, a részvétel ingyenes

VI. Sportolj Sopron!

(Kép forrása: visitsopron.com/Facebook)

(Kép forrása: visitsopron.com/Facebook)

Sopronban sportos családi nap lesz szombat délelőttől, ahol különböző sportszervezetek sportágait próbálhatják majd ki a résztvevők.

Sopron, Soproni Városi Stadion, szeptember 2. 10:00 órától, a részvétel ingyenes

Bakáts Feszt 2023

(Kép forrása: bakatsfeszt.hu)

(Kép forrása: bakatsfeszt.hu)

Az idei Bakáts Feszten számos gyerekprogrammal is készültek a szervezők, köztük interaktív bábelőadással és gyermekkoncertekkel, látványos fizika show-val és mutatványosokkal. Izgalmas programnak ígérkeznek a helytörténeti séták, köztük a Pál utcai fiúk nyomában című — a sétákra előzetesen kell regisztrálni, a programban található címeken.

Budapest 9.kerület, Bakáts tér, szeptember 2-3. 11:00 órától, a részvétel ingyenes — egyes programok (a helytörténeti séták regisztrációhoz kötöttek)

XXIV. Családi Mozgásfesztivál

Idén is megrendezésre kerül a jól ismert Családi Mozgásfesztivál, ahol közel százféle mozgásformával várják a résztvevőket — kicsiket, nagyokat egyaránt. A gyerekek például trükkös bringákkal suhanhatnak, rendőrautót és motort próbálhatnak ki és különböző játékos mozgásformákkal várja őket. De természetesen a szülők is számos mozgási lehetőség közül választhatnak.

Budapest 14. kerület, Puskás Aréna, szeptember 3. 10:00 órától, a részvétel ingyenes