Család

A dédnagypapa tanítja járni dédunokáját – megható videó

Egy szívmelengető videó, amiben a dédnagyszülő segíti járni tanulni a totyogós dédunokáját.
2023. Április 04.
(Kép forrása: @breedukz/TikTok)

Már közel hárommillióan látták a @breedukz nevű TikToker videóját, amiben gyermekét a nagypapája – és egyben a kicsi dédnagypapája – segíti járni tanulni. A kisgyerek a dédnagypapa járást segítő rollátorába kapaszkodik, miközben együtt sétálnak át a szobán.

„A nagypapád nem hitte, hogy elég sokáig fog élni ahhoz, hogy találkozzon a dédunokájával, de segített neki járni tanulni” – írta a videóban az édesanya, Brianna.

 

„Nagyon érzelmes pillanat volt, ami megtöltötte a szívemet” – nyilatkozta a Newsweek portálnak, aki azt is elmondta, hogy kisfia, Ocean és a kisfiú dédnagyapja, a 88 éves Jeri között nagyon különleges kötelék van.

„Karácsony reggelén tette meg az első lépéseit, és ő (Jeri) el volt ragadtatva. Annyira meg volt lepődve, hogy milyen gyorsan felnőtt!”

Az édesanya a bejegyzésében megosztotta: „Látni a nagyszüleimet dédnagyszülőkké válni valódi áldás”.

A megható videóhoz rengeteg hozzászólás érkezett, és nagyon sokan írták, hogy mennyire jó látni ezt a felvételt. Egy édesanya pedig megosztotta a saját hasonló tapasztalatát is: „A lányom másfél éves, neki is van dédnagypapája, és annyira aranyos látni, hogy mennyire szeretik egymást”.

Csodálatos dolog, ha a gyerekek ismerhetik a dédnagyszülőjüket is, és igazán különleges lehet a kapcsolata a dédunokáknak a dédszülőkkel, nagyszülőkkel is. Az unokák nagyon sokat tanulhatnak az idősebb rokonoktól, akikkel játszótársai és a „csínyekben cinkostársai” lehetnek egymásnak, és a kapcsolatuk a nagyszülők/dédnagyszülők és az unoka számára is számos előnnyel járhat.