Kisgyerek

101 év van a nők öt generációjának legidősebbje és legifjabbja között ebben a családban

Már a női családtagok ötödik generációját is köszönthették egy angliai családban, ahol az üknagymama és a legfiatalabb családtag között 101 év van.
2023. Április 21.
családfa
(Kép forrása: Getty Images)

A 102 éves Kathleen Green családjának legfiatalabb női tagja a most 19 hónapos Evelyn Perris, számolt be róla a Mirror, ahol egy képet is megosztottak, amin együtt látható az öt generáció.

A kislány édesanyja, a 22 éves Emily Titmuss dédnagymamáján kívül az 56 éves édesanyját, Wendy Titmuss-t, és 75 éves nagymamáját, Lynda Osbourne-t is segítségül tudja hívni, ha tanácsra és támogatásra van szüksége.

A hertfordshire-i Potters Bar-ban élő család között nagyon erős a kötelék, és hetente többször találkoznak egymással. „Családként hetente háromszor-négyszer találkozunk, például meglátogatjuk egymást otthon, vagy a nagymamám fodrászszalonját, ahol még mindig rendszeresen dolgozik” – mondta el a portálnak Emily Titmuss.

Hozzátette, hogy szoktak együtt sétálni a parkban is, mert dédnagymamája szerencsére még mindig fitt és egészséges. Kathleen Green egyébként 2020-ig maga is fodrászkodott, így 99 éves volt, amikor a koronavírus miatti korlátozásokkor abba kellett ezt hagynia. Korábban egy ápolóotthonban segített elkészíteni a nők frizuráját.

Egy ilyen nagy és összetartó családban Emily rengeteg tanácsot és támogatást kapott, amikor újdonsült édesanya lett – és bár a gyermeknevelés sokat változott az évek során, de sok olyan tanácsot kapott, amelyeket bármelyik generációban alkalmazni lehet.

„Evelyn olyan szerencsés, hogy ebbe a hatalmas családba születhetett, mindannyian társaságkedvelő, pezsgő, független nők vagyunk, és tudom, hogy ő is az lesz” – mondta az édesanya.

Valóban nagyon szerencsés a kislány, hogy a nagyszülei mellett dédnagymamájával és üknagymamájával is tölthet időt. Ha a gyerekek az idősebb rokonokkal, a nagyszülőkkel rendszeresen találkoznak, töltenek együtt időt, annak számos pozitív hatása is lehet, amiről ebben a cikkünkben is írtunk.