Család

Egy amerikai családban több mint 130 év után először született lány baba

Alig több, mint két hete született meg egy michigani család legifjabb tagja, aki a család feljegyzései szerint az első kislány 1885 óta az apa közvetlen vonalán.
2023. Április 06.
kislány újszülött
(Kép forrása: Getty Images)

A Clark család kislánya, Audrey március 17-én jött világra.

„Hatalmas meglepetés volt mindannyiunk számára” – mondta el az édesapa, Andrew Clark a Good Morning America című műsorban.

Az édesanya, Carolyn Clark elmesélte, hogy amikor több mint tíz évvel ezelőtt először randevúzott Andrew-val, először nem hitte el a családi történetet. Ő úgy gondolta, hogy minden alkalommal ötven-ötven százalék az esély, amire Andrew azt felelte, hogy nem törvényszerűen, mert a közvetlen vonalukban nem született lány, több mint száz éve.

Carolyn ezután megkérdezte a mostanra férje szüleit, akik azt mondták: „Ó, így van, nem volt lány a közvetlen vonalunkban. Voltak [Andrew-nak] nagybátyai és unokatestvérei, akiknek lányaik lettek, de az ő leszármazási vonalában nem volt lány” – emlékezett vissza.

Audrey érkezése pedig azért is nagyon különleges volt, mert Carolyn sajnos két évvel ezelőtt elvetélt. Az édesanya elmondta, hogy amikor megtudták, hogy gyermeket várnak, nem is foglalkoztak azzal, hogy mi lesz a baba neme, csak az egészséges várandósságért és babáért imádkoztak. „Az már csak a hab volt a tortán, hogy lány” – magyarázta az édesanya.

A szűk család összegyűlt tavaly szeptemberben, hogy közösen tudják meg a baba nemét, amit süteménnyel lepleztek le. Az édesapa elmondta, hogy azt feltételezte, hogy „kék lesz a sütik közepe”, és megdöbbent, amikor látta, hogy rózsaszín. „Szóval nagy meglepetés volt a számunkra” – tette hozzá.

A családról a Good Morning America megosztott néhány fotót is.

Valóban nagy lehetett a meglepetés a családban, hiszen ez tényleg egy ritka eset. A születendő baba nemére azonban más esetben is kíváncsiak a szülők a legtöbbször. Mikor lehet leghamarabb megtudni, hogy a baba lány lesz vagy fiú? Arról, hogy mikor deríthető ki a baba neme, ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben.