A Good Morning America osztott meg néhány sütőtökös-tökmagos receptet, köztük a következő levesreceptet is.
Hozzávalók:
- 1 nagy sütőtök félbevágva, kimagozva
- 1 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- 6 evőkanál vaj
- 2 kisebb salottahagyma vagy 1 nagy vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 liter alaplé
- ½ liter víz
- 1 teáskanál paprika (ízlés szerint lehet csípős is)
- ¼ teáskanál szerecsendió
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
- A sütőtököt félbe vagy negyedekbe vágva (vagy ha nagy, kisebb gerezdekben) tedd olívaolajjal kikent tepsire, majd sóval és borssal megszórva süsd puhára. Hagyd kihűlni.
- A sütőtököt héj nélkül tedd robotgépbe – vagy botmixerrel – és pürésítsd ¼ liter alaplével.
- Egy nagy edényben közepes lángon olvaszd fel a vajat, majd párold rajta puhára a hagymát. Add hozzá a kakukkfüvet, majd a sütőtökös pürét, a maradék alaplevet és a vizet, és a fűszereket, ízlés szerint a cukrot.
- Alacsony lángon forrald fel, majd főzd 15-20 percig.
- Tálalhatod ízlés szerint krutonnal, sajttal, pirított sonkával vagy szalonnával, pirított sütőtökkel.