Egész évben hasznát veheted ennek a receptnek, hiszen más gyümölccsel is működik, mi a meggyszezonban sem szoktuk kihagyni! Télen akár fagyasztott gyümölcsöt is szórhatsz bele, nem fog csalódást okozni!
Epres piskóta
Hozzávalók:
- 2 egész tojás + 1 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 2 kavéskanál víz
- 2 dl tejföl
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 250-300 g friss eper
Így készül:
- Robotgéppel habosítjuk a tojást és a cukrot, majd amikor szép levegős, hozzáadjuk a vizet és a tejfölt.
- Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és fakanállal alaposan összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett formába öntjük és a tetején szépen elrendezzük az alaposan megmosott, majd feldarabolt epret.
- 180 fokon addig sütjük, míg szép aranyszínű lesz.
Nyitókép: Getty Images