
(Kép forrása: Getty Images)
A banánkenyér nagyon gyorsan elkészíthető sütemény, amit ráadásul remekül lehet variálni is különböző alapanyagokkal. Nem nehéz megcsinálni ezt a sütit, de néhány dologra érdemes figyelni, hogy a legjobb végeredményt kapjuk. Ezeket gyűjtöttük össze egy galériában.

6 fotó megtekintése
Galéria

Erre figyelj, hogy még finomabb legyen a banánkenyér

1/9
Kezd a sütő és a kenyérforma előkészítésével (Kép forrása: Getty Images)
Melegítsd elő a sütőt és készítsd elő a kenyérformát, mielőtt összekevered a hozzávalókat, hogy a kész tészta ne álljon, hanem azonnal mehessen a sütőbe. A tészta kelését okozó összetevők, a szódabikarbóna, illetve a sütőpor azonnal aktiválódnak, ezért fontos, hogy minél előbb kerüljön a tészta a sütőbe.
Fotó megosztása:

2/9
Legyen kellően érett a banán (Kép forrása: Getty Images)
Ahhoz, hogy kellően szaftos legyen a banánkenyér, fontos, hogy megfelelően érett banánt használjunk: puhát, barna héjút, vagy aminek barna foltos a héja. Az érettebb banán édesebb és puhább, ami szaftosabbá és ízletesebbé teszi a banánkenyeret. Így ráadásul könnyebb villával összetörni, mintha még éretlen lenne a banán.
Fotó megosztása:

3/9
Szobahőmérsékletű vaj (Kép forrása: Getty Images)
A hozzávalóknál figyelj arra, hogy a vajat vedd ki időben a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű lehessen – így könnyebb felverni a cukorral, és több levegőt tud felvenni, hogy a sütemény könnyű és puha legyen.
Fotó megosztása:

5/9
Külön keverd össze a hozzávalókat (Kép forrása: Getty Images)
A sütemény száraz hozzávalóit keverd össze egy nagy tálban egy habverővel, hogy egyenletesen legyenek. A nedves hozzávalókat szintén külön keverd össze: ezek a vajjal kihabosított cukor, a banánpüré, a tojás, a tejtermék, és a vanília kivonat, illetve a citrusfélék levei. A legtöbb receptnél a cukros vajba kerül a banánpüré, ebbe a tojás, majd a többi alapanyag. Ezután jön a két tál hozzávalóinak egyesítése: készíts egy mélyedést a száraz hozzávalók közepébe, majd ebbe öntsd a nedves alapanyagokat.
Fotó megosztása:

6/9
Ne keverd túl a tésztát (Kép forrása: Getty Images)
Óvatosan, egy kanállal vagy spatulával keverd össze a hozzávalókat, a lisztet hajtsd bele mindig a nedves hozzávalókba, amíg el nem elegyedik. Ne keverd túl, ne aggódj, ha kisebb csomók vannak benne. Ha túlkevered, sütés közben túl kemény lehet a tészta. Ha extra hozzávalót, például aprított diót, magvakat, friss vagy aszalt gyümölcsöt, csokidarabokat kevernél a tésztába, azt akkor tedd meg, amikor már összekeverted a két tál tartalmát. Az extra hozzávalókkal se keverd túl, csak óvatosan forgasd bele ezeket is.
Fotó megosztása:

7/9
Időben teszteld a sütit (Kép forrása: Getty Images)
Már néhány perccel azelőtt végezz tűpróbát, hogy a sütési idő lejárna. Ha még ragacsos tészta tapad rá, tedd vissza, majd pár perc múlva teszteld újra. A cél, hogy csak egy-két morzsa tapadjon rá. A korai tesztelés segít, hogy ne süssük túl a banánkenyeret.
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikkek






Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikk

banán
Így készíts banánpalacsintát