Család

Ezek a nevek 50 éve kirobbanthatatlanok a TOP100-ból

Bár a névadási trendek jönnek-mennek, ennek a 10 névnek öt évtizede bérelt helye van a Top100-ban Meglepő lista következik!
2024. Február 27.
két kisgyerek 50 éve

Azon talán senki nem csodálkozik, hogy a lánynevek között nagyobb a mozgás, az egykor imádott toplistás női nevek hosszú ideje a közelébe sem tudnak férkőzni az illusztris rangsornak, a fiúnevek viszont stabilan tartják magukat fél évszázad után is!

Lánynevek, amik eltűntek a süllyesztőben

Ötven évvel ezelőtt, azaz 1974 körül a lánynevek közül az Andrea bizonyult a legfelkapottabbnak, 2008-ra azonban kiszorult a Top100-ból. Nagyjából ugyanígy járt az egykor ezüstérmes Éva is: utoljára 2007-ben láttuk a legkedveltebb női nevek között. Valamivel tovább tartott az ötven éve harmadik helyezett Katalin lendülete, az egészen 2015-ig bírta, azóta viszont hiába keressük a száz legnépszerűbb női név között.

Fél évszázada a negyedik helyen a ma már csak elvétve adott Ildikó állt, aminek 23 éve nem sikerült újra beférkőzni a Top100-ba. A régen ötödik helyig jutott Mária utoljára 2010-ben volt ott a leggyakoribb nevek között, akkor is csak a 97. helyig jutott. 

Meglepő, de igaz, hogy az egykor listavezető fiúnevek közül az összes(!) ott van a Top100-ban a mai napig, igaz, nem annyira előkelő helyen, mint régen. Ezek tehát közel sem zuhantak akkorát, mint a lánynevek, amik között azért akadnak olyanok, amik már ötven éve is toplistásak voltak. Mutatjuk, melyek ezek a töretlen népszerűséggel rendelkező nevek!

10 fotó megtekintése

Nyitókép: Fortepan / N. Kósa Judit