A rögtön puha karácsonyi mézeskalács, linzer és kekszek sütése nem mindenki számára zökkenőmentes, mostantól azonban az lehet, mert egy kreatív anyuka módszerével száműzhetjük az egyik legbosszantóbb részt: a kimaradó tésztát, amit vagy újra össze kell gyúrni, ki kell nyújtani, majd szaggatni, vagy felesleges maradékként elkönyvelni.
Ez utóbbi nem túl szerencsés döntés, hacsak nem fagyasztod le a tésztát újrahasznosítás reményében. Szerintünk inkább jobb ellesni ezt a trükköt, és amennyire lehet, leegyszerüsíteni az ünnepi sütést – már csak azért is, mert eléggé a célegyenesben vagyunk a karácsonyt illetően!
Viszlát, pazarlás!
Ezt a fotót egy elrontott süteményeket felvonultató Facebook-csoportban tette közzé az alkotója, aki saját bevallása szerint nem számít gyakorlott konyhatündérnek. Az ötlete mégis olyan klassz, hogy sokan a homlokukra csaptak, mikor meglátták, hiszen lényegében az egyszerűsége miatt nagyszerű!
Nem tett mást, mint a boltban kapható leveles tésztát (de a trükk bármilyen szaggatható tésztával működik!) a gyúródeszkára terítette, kiszaggata a neki tetsző formákat, majd ami megmaradt, óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire fektette és ugyanúgy megsütötte, mint a csinos kekszeket.
A hozzászólók között természetesen most is akadt néhány vicces kedvű, aki a formabedobálós babajátékokra asszociált: „Hát ez nagyszerű! Megmondom a gyerekeknek, hogy csak akkor csipegethetnek a kekszekből, ha be tudják illeszteni a kiszemelt sütit az eredeti helyére!” – jegyezte meg egyikük, aki valahogy így képzelte el.
Nyitókép: Getty Images és Facebook (Cucinaremale)