Család

Félrenyelte a cukorkát, tini mentette meg a 4 évest

Egy olasz gasztrofesztiválon történt meg a baj: egy kisfiú félrenyelt egy cukorkát, ami akár tragédiát is okozhatott volna. Szerencsére nem így lett!
2024. Március 25.
kisgyerek cukrot tart a kezében

Szombaton délután mentett életet egy 18 éves fiú, Marcello Fortarel az olaszországi Trevisoban.

„Egy közeli múzeumban teljesítettem szolgálatot életmentőként, de kiszaladtam egy kis harapnivalóért, mert megéheztem” – kezdte a beszámolóját a hősként ünnepelt tini.

Ekkor látta meg a kétségbeesett apuka köré gyűlt tömeget, amin „átverekedte magát” és azonnal a kicsi segítségére sietett: „A kisfiú alig kapott levegőt és próbált köhögni, de nem igazán ment neki. Az apukának elmondtam, hogy képzett életmentő vagyok, és tudom, mit kell tenni.”  

Marcello ekkor átvette a kisgyereket a rémült szülőtől, és alkalmazta a Heimlich-féle műfogást. Ennek hatására a kisfiú kiköpte a torkán akadt, zöld cukrot és újra gond nélkül jutott levegőhöz.

Az apuka megköszönte neki a segítséget, majd az életmentő elvegyült a tömegben. „Minden vágyam, hogy ápoló lehessek, másokon szeretnék segíteni. Nincs ennél szebb hivatás a világon! Amit tettem, bárki utánam tudja csinálni, nem történt semmi rendkívüli” – tette még hozzá a tinédzser, akinek a város polgármestere is köszönetet mondott.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via