Család

Egy nagymama útmutatót osztott meg arról, hogyan kell gondoskodni az újdonsült anyáról

Egy influenszer nagymama osztotta meg a saját tippjeit az új anyáról való gondoskodásról.
2023. Április 07.
(Kép forrása: @brunchwithbabs/TikTok)

Barbara Costello egy 73 éves nagymama, aki ”Brunch With Babs” (Villágreggeli Babs-szal) néven ad tanácsokat TikTokon és Instagramon. A nagymama-influenszernek a közelmúltban született meg a legkisebb unokája, és a nagy esemény kapcsán közzétett egy videót arról, hogy szerinte hogyan lehet gondoskodni egy újdonsült édesanyáról, attól függően, hogy milyen kapcsolatban állunk vele.

A videója, amiben praktikus tanácsokat osztott meg, több közösségi csatornáján is hamar népszerű lett. Az első tippje: barátként vigyél neki ételt. „Készíts valami egyszerűt, ami eltartható, és bármikor felhasználhatja” – mondja a videóban Costello. (Ő például egy marhahúsos tortilla wraphoz pakol össze alapanyagokat egy hűtőtáskába a videóban: az elkészített húst és zöldségeket, a tortilla lapokat, avokádót és a tejfölhöz hasonló sour cream-et.)

@brunchwithbabs How to Mother a Mother👶 A new baby is always exciting and is such an exciting time in life. Here is how to mother the mother no matter what your relationship is: 🍼As a friend - drop off a meal. Make it an easy one that will keep and she can use any time. 🍼As a Mom - pamper your daughter and if you can, be there as long as she needs you. New moms can always use an extra set of hands whether to unload the dishwasher or help with the other sibs! 🍼As a Mother-in-Law - ask ahead of the birth if there is anything you can do to support the parents. 🍼 As a Dad - step up even more than usual and don’t forget to check in with the new Mom every day to see how she is feeling #newmomtips #newmom ♬ original sound - everyone’s grandmother

 

A következő tippje: anyaként a feladat – babusgatni a lányodat. „Ha teheted, legyél ott, amíg szüksége van rád” – magyarázza a nagymama, aki szerint így az édesanyának mindig ott tud lenni egy extra segítő kéz, például a háztartási feladatoknál, az idősebb gyerekek ellátásánál, vagy gondoskodni az új anyukáról.

Az anyósoknak azt javasolja, hogy még a szülés előtt kérdezzék meg, hogy mit tudnak tenni, amivel támogathatják a szülőket. Ő példának említette a hűtő feltöltését, vagy a nagyobb gyerekek fuvarozását, amivel ő is segített a fiának és a menyének.

Ezután a videóban megjelenik az asszony férje, aki az újdonsült apáknak adott tanácsot: „Apaként, amikor a gyerekeim még újszülöttek voltak, fontos volt számomra, hogy a szokásosnál is többet segítsek” – mondja, és hozzáteszi, hogy minden nap megkérdezze az új anyukától, hogy hogy érzi magát.

A nagyszülők videóját már nagyon sokan látták, és számos visszajelzés is érkezett rá. Voltak hozzászólók, akik megköszönték a tippeket, vagy annak adtak hangot, hogy bárcsak így gondoskodtak volna róluk. Az egyik kommentelő Instagramon pedig arra a fontos tanácsra is felhívta a figyelmet, hogy néha az új szülők csak szeretnének egyedül lenni az újszülött babával, és ezért ne legyünk csalódottak, ha csak némi teret kérnek.

A négygyermekes és – most már – kilencunokás nagymama elmondta a Today-nek, hogy azért készítette el a videót, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy fontos a kismamák segítése, amit azonban nem kell túlbonyolítani.

„Nem számít, hogy milyen szerepet játszol az új anya életében, mindig találd meg, hogy hogyan segíthetsz. A baba érkezése előtti és utáni egyértelmű kommunikáció pedig hasznos annak a meghatározásában, hogy pontosan mire van szüksége” – mondta el Costello.

A nagymama tippjei valóban nagy segítséget jelenthetnek egy új édesanyának, akinek biztosan sokat jelent a tudat, hogy számíthat ránk. Egy korábbi írásunkban találsz további tippeket is, hogy mivel támogathatod a kismamát ebben az időszakban.