Család

6 vicces dolog, amitől komolyan félnek a gyerekek

A sötéttől, a szörnyektől vagy a vihartól félni „nem nagy kunszt” gyerekként, vannak azonban olyan furcsa kiskori félelmek, amik felnőttként hallva egészen viccesek.
2024. Április 02.
felos_kislany_megijedt_valamitol

A gyerekek egészen más szemmel nézik a világot, mint mi, felnőttek, ezért olyan dolgokat is ijesztőnek találhatnak, amiktől nekünk eszünkbe sem jutna félni. Ha mélyebbre ásunk az emlékeink között, még az is lehet, hogy megtaláljuk saját kiskori félelmünket az alábbi vicces történetek között, amiket anyukák meséltek el a saját gyerekeikről, bízva abban, hogy nagyobb korukra kinövik, és belátják, hogy semmi okuk félni például a liszttől vagy attól, hogy a fejükre pottyan egy felhő.

Légy

„Az én lányom retteg a legyektől. Direkt nem azt írtam, hogy fél, mert amit ő csinál, ha meglát egyet, az tényleg rettegés! Sírva fakad és a fejére húzza a pólóját, se látni, se hallani nem bírja a legyeket! Én is utálom őket, de nem félek tőlük… Azt mondja, attól tart, hogy berepül a fülébe vagy a szájába, amire azért lássuk be, nincs túl sok esély” – mesélte a lányáról Emmy.

Tehén

„A kisfiam nemcsak a gyerekorvostól fél, hanem a tehenektől is. Nem tudom, hogy miért, hiszen városban lakunk és sosem szokott tehenekkel találkozni. Még a hangjukat is utálja, ezért az összes farmos játékból ki kellett vennünk az elemet, nehogy meghallja, hogy »Muuuu!«, mert az neki tényleg világvége!” – tette hozzá Eleonora.

Lefolyó

„Az én gyerekem rémálma, hogy a fürdővízzel együtt ő is eltűnik a lefolyóban. Amikor fürdik, mániákusan ellenőrzi, hogy jól zár-e a dugó, és csak azután szabad leengedni a vizet, ha ő már kiszállt a kádból. Ha előtte tenném meg, valószínűleg olyan kétségbeesetten sírna, hogy az egész utca tőle zengene” – folytatta Lea.

furdo_kislany_a_habokban

Liszt és homok

„Nem akartam elhinni, amikor kiderült, hogy a kislányom mennyire fél a liszttől és a homoktól! Nemcsak undorodik tőlük, egyszerűen a látványuktól is kiborul, így nálunk sosincs közös sütögetés és játszótér közelébe sem nagyon tudunk menni. Képzelhetitek, mit művel az óvóda udvarán, ahová pont nyáron építettek egy óriási homokozót. Minden gyerek örült neki, csak ő borzadt el, amikor meglátta. Ja, és nyaralni sem mehetünk így akárhova!” – osztotta meg Fanny.

Viharfelhők

„Az én kisfiam soha nem szerette az esőt és azt, ha dörög az ég. Ebben nincs is semmi rendkívüli, én sem rajongok a viharokért, főleg ha egyedül vagyok. Most, hogy már nagyobb, arról is ki tudtam faggatni a kisfiamat, hogy mi zavarja annyira a rossz időben. Azt mondta, attól fél, hogy rá vagy a házunkra esik egy viharfelhő…” – méltatlankodott Lina.

Húsleves

„Nálunk egyszerűen nem kerülhet húsleves az asztalra még most sem, hogy kiskamasz a fiam. A nagymamája akkor halt meg, amikor kicsi volt, és többször is látta, ahogy az aggódó rokonok húslevest hoztak neki, abban bízva, hogy egy kicsit erőre kap. Nincs mit tenni, a kisfiam azt hitte, hogy ettől az ételtől halt meg a nagyi, ezért egy kanállal sem hajlandó enni belőle, sőt azt sem szeretné, hogy mi az apjával húslevest együnk!” – zárta a sort Alexandra

Fotó: Getty Images