Gyerek

Vicces mondatok, amiket az anyukájuk főztjéről mondtak a gyerekek

Ki gondolta volna, hogy ekkora lavinát indíthat el egy-egy konyhai malőr!
2022. December 26.
Eteltol undorodo kisgyerek

Amikor egy gyerek megtanul beszélni, majd írni, először mindenki oda meg vissza van az örömtől. Aztán kiderül, milyen sok kínos helyzet születhet abból, ha olyan mondatok hagyják el a szájukat vagy olyan dolgokat fecsegnek ki egy iskolai fogalmazásban, amiket a család szeretne inkább elfelejteni, például a konyhai katasztrófákról.

Létezik egy olyan netes közösség, ahol a kellő öniróniával rendelkező tagok rendszeresen megosztják „remekműveiket”, amik a sütés-főzés során elkövetett baklövések következményeként kerültek a tányérra. Egész más a helyzet azonban, amikor a kritika kívülállóktól érkezik, például a család legkisebb és egyben legőszintébb tagjaitól, azaz a gyerekektől. Mutatunk néhány gyöngyszemet, amin aztán a leszólt szakácsok is jót nevettek.

Az odaégett leves

„Rövid és szomorú történet a miénk. Itt a fiam élete első iskolai fogalmazása: Anyukám egyszer levest főzött, de odaégette. Aztán megpróbálta újra, de nem figyelt, és megint odaégette. Úgyhogy inkább pizzát rendeltünk.” – írta egy Elisabetta nevű anyuka, akit aztán saját példáikkal próbáltak jobb kedvre deríteni a többiek. Valószínűleg sikerült is nekik! 

Zoldsegektol_undorodo_kisfiu_meglepett_arcot_vag

Karácsonyi mackósajt

„A fiam iskolájában arról kellett idén fogalmazást írni, hogy mit esznek karácsonykor otthon, és ha valakihez vendégségbe mennek. Képes volt ezt írni: Anyukám karácsonykor mackósajtot és kenyeret főz. Amikor a nagyihoz megyünk, hallevest, rakott tésztát és tortát eszünk tejszínhabbal. A fotót a nyelvtantanára küldte át messengeren sírva nevető fejek kíséretében” – mesélte kínjában nevetve Alessia.

Főzőtejszín vs gyümölcslé

„Hónapokig meg voltam sértődve a lányomra, amiért rendszeresen a fejemhez vágta, hogy a konyhás nénik a menzán sokkal jobban főznek, mint én. Egyik nap aztán pakoltam ki a táskájából és elhűlve láttam, hogy a szívószálas gyümölcslé helyett főzőtejszínt csomagoltam az uzsonnája mellé (amit szokás szerint ismét nem evett meg). Azóta csendben tűröm, amikor a sulimenzát dicsőíti” – mesélte Roberta, akinek kommentjét szinte ujjongva fogadta az az anyuka, aki egyszer sűrített tejet nyomott a gyerekek melegszendvicsére majonéz helyett…

Az új sütő

„Pár napja mentem a kisfiamért a suliba és az osztályfőnöke megkérdezte, hogy boldogulok az új sütővel. Hirtelen felindulásból azt mondtam, ó, te jó ég, ez a gyerek elmesélte, hogy tönkre tettem az előzőt?! A tanárnő elnevette magát és csak annyit mondott, ne aggódjon, azt is tudom, kire szavaztak a férjével” – osztotta meg végül Nadia.

Fotó: Getty Images