Terhesség

A szülésznő listája: a legidegesítőbb kérdések az apukáktól

Volt, akit jobban érdekelt a WIFI jelszó a szülési fájdalmaktól gyötrődő feleségénél.
2023. November 06.
Felkészülés az apás szülésre
Az apukák kiborító kérdései a szülőszobából

Egy baba születése leírhatatlanul fontos esemény a család életében, aminek az apukák is részesei lehetnek, támaszt nyújtva a vajúdó anyukának, majd osztozva az örömben. Előfordul azonban, hogy az apás szülés nem mindig alakul úgy, ahogy azt előre elképzelték, mert az idilli képbe belerondít egy-egy alkalmatlankodó kérdés. Abból a fajtából, ami nemcsak az anyát hozhatja kellemetlen helyzetbe, hanem a szülésznőt is az őrületbe kergetheti.

Egy Katie nevű szülésznő, aki aktívan használja a TikTokot arra, hogy beavassa a kíváncsiskodókat a szülőszoba titkaiba, nem bírta tovább és közzétett egy videót, amiben felsorolta, melyik három kérdéssel húzzák fel leginkább a szülésznőket az apás szülésen résztvevő férfiak. Nos, ezek a külső szemlélőknek valóban viccesek, de tökéletesen megértjük, hogy mind az anyukáknak, mind a szülésznőknek próbára teszik a türelmét!

Apás szülés

Van, hogy az apukák viselik legrosszabbul az apás szülést

Az első, amitől szerinte megfagy a levegő a szülőszobában, az az, hogy „Mikor jön végre az orvos?”, a második, ami legalább annyira gyakran hangzik el, mint az aranyérmes kérdés, hogy „Megtudhatnám a kórházi WiFi jelszót?”! A harmadik sem sokkal jobb: az apukák azt is elképesztően sokszor próbálják megtudakolni, hogy „Mégis, meddig fog tartani a szülés?” – pedig erre nyilván senki nem adhat választ előre!

Katie videóbeszámolója után sorra érkeztek a kommentek azoktól az anyukáktól, akiknek egyáltalán nem volt támaszuk az őket szülésre kísérő apuka. „Azt hittem, rosszul hallok, amikor a férjem azt találta mondani, hogy most már nagyon fáradt” – írta egyikük. „Az én férjem száját meg ez a mondat hagyta el: Na, látom ez még sokáig eltart, leugrom egy melegszendvicsért meg egy kóláért, aztán jövök!” – folytatta egy másik kismama. „Az én exférjemtől háromszor is megkérdezték, hogy biztosan ott akar-e lenni a szülésnél, mire ő nagy büszkén annyit mondott, hogy persze, biztosan ott akar lenni, mert jól tűri a fájdalmat!” – osztotta meg egy kétgyerekes anyuka.

„Az én barátom csak azért nem mondott semmi kínosat a kisfiunk születése közben, mert rossz szülőszobába ment. Örülhetek, hogy legalább a kórházat nem tévesztette el!” – zárta a sort félig viccesen, félig komolyan egy mostanában szült anyuka.

@_mauiwowie Dads have the absolute audacity #nursing #laboranddelivery #newborn ♬ original sound – Kyle & Jackie O

 

(Fotó: Getty Images)