Család

Éljenek a gyerekek! Mutatjuk, hol ünnepelhetitek őket országszerte

Szerencsére idén is rendkívül színes kínálattal rukkoltak elő a szervezők gyereknapra, csak győzzétek megtalálni a nektek valót!
2023. Május 26.
boldog gyerek
Fotó: Getty Images

Szinte mindegy, hogy az ország melyik szegletében éltek, ha kedvet kaptok ahhoz, hogy méltón megünnepeljétek a legkisebbeket, biztosan megtaláljátok, amit kerestek! Csokorba szedtünk 10 olyan programot, ami nektek, felnőtteknek is izgalmas lehet, hiába a gyerekeké a főszerep ezen a jeles napon!

1) Irány a tűzoltóság!

Bár első hallásra úgy tűnhet, hogy a lánglovagok munkája inkább csak a fiúknak érdekes, kérdezd meg a lányokat is, hogy szeretnének-e közelebbről betekintést nyerni a tűzoltók dolgos hétköznapjaiba! Tuti, hogy lesz olyan, aki nem fog nemet mondani! Ha pedig így tesznek, nem is kell tovább keresgélni: ahogy a korábbi években, úgy május 28-án most is megnyílnak a gyerekek előtt a tűzoltóságok szertárkapui. 

Számos hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, katasztrófavédelmi őrsön, valamint önkormányzati és önkéntes tűzoltóságon várják a lelkes látogatókat, 10 és 16 óra között. Kattints, és nézd meg a programban részt vevő hivatásos tűzoltóságokat és az önkormányzati, illetve önkéntes tűzoltóságok listáját!

2) Vegyétek célba a Ligetet!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében idén már 31. alkalommal kerül sor a messzeföldön híres Városligeti Gyermeknapra, ahol ingyenes gyerekműsorokkal, ugrálóvárakkal, arcfestéssel és tengernyi meglepetéssel várják a kicsiket és a nagyokat gyereknap alkalmából. Internetsátor, interaktív játékok, Sportsziget, lovasterápiás bemutató és focikupa teszi igazán színessé a programot. A Nemzetek Utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országaik hagyományait, valamint gasztronómiai sajátosságait. Bővebb infót itt találsz.

3) Hétvégi izgalmak a Vasúttörténeti Parkban

Nemcsak vasárnap, hanem már szombaton is ünnepelik majd a lurkókat a budapesti Vasúttörténeti Parkban, ahol 14 éves kor alatt ezúttal ingyenes a belépés: gyerekprogramok, koncertek, bábszínház, hajfonás, játszósátor, csillámtetoválás, társasjáték sarok, robotkészítés, VR Park játékok, játszótér és olyan fellépők várják a családokat, mint az Apacuka zenekar, Halász Judit, a Kiskalász zenekar, az Alma együttes és a Fabula Bábszínház.

4) Egy ugrásra a fővárostól

A Budakeszi Arborétumban változatos családi programmal várják a gyerekeket és szüleiket, 30 hektárnyi biztonságos, közben mégis vadregényes tájon. Bábszínházzal, mesés kincskereséssel és tájékozódási versennyel készülnek a szervezők, de a kreativitás is teret kap a természet lágy ölén: egy keramikus mester és az agyagozás ismerői kalauzolják el a gyerekeket a művészetek világában. 

5) Party a parton

A dunaújvárosi Alsó Dunapart önmagában is csodaszép, de gyereknap alkalmából hatalmas vidámpark költözik oda, a jó hangulatról pedig koncertek, gyerekprogramok, gasztrosétány és kirakodóvásár gondoskodik, méghozzá május 27. és 29. között! Az ingyenes programon fellép például Solyom Bernadett, a V-Techből ismert Kefír, Alee, valamint a Fiesta (Csordás Tibor) is. A részletekről itt olvashatsz bővebben!

6) Eger most is vár!

Egerben sem telhet el a gyereknap szuper programok nélkül! Az Érsekkertben igazán izgalmasnak ígérkező, ingyenes gyermekprogramokkal készülnek a családoknak. Az egész napos színpadi előadások mellett, kézműves sátrakban, szabadtéri játékokkal és a kalandpályán múlathatják az idejüket a gyerekek. A róluk szóló napot egy nagyszerű Tompeti és Barátai koncerttel zárja majd, a Bartakovics Béla Közösségi Házban.

7) Gyereknap Pécsett

A Városi Gyereknap Pécsett a Zsolnay Negyedben kerül megrendezésre, ami ebből az alkalomból a város legnagyobb játszóterévé változik. Örömteli gyereknapi programok várják a kicsiket és nagyokat: ügyességi pálya, Ninja Warrior képzés, vívás és kézműveskedés teszi felejthetetlenné a napot, de az Élményzóna kötélkert és egy légvár is feldobhatja a gyereknapot. A programok többsége ingyenes.

8) Szentendréből Lurkócia

Gyereknap alkalmából a szentendrei Czóbel parkban sok más mellett a Tusi bácsi sakkszakköre, rendőrségi bemutató, akadálypálya, arcfestés, zoknicsata és Rubik kocka bemutató teszi boldoggá a kicsiket és nagyokat, akik ingyenesen vehetnek részt a programokaon. A fellépők hadát a Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK, a Diótörő Balettiskola, a Szentendrei Gyermekszínház, a Kortárs & Balett Tánccsoport Szentendre, az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttes, a Pink Panthers Akrobatikus Rock and roll TSE, a Welldance Sporttánc Egyesület, valamint a Szentendre Táncegyüttes teszi igazán különlegessé.

Fotó: Getty Images