A szokásos kávés-kakaós vonal helyett frissítően gyümölcsös tiramisukat mutatunk nektek, a Nosalty recepttárának köszönhetően, amelyek krémje nem tartalmaz tojást, így akár a nyáron is bátran elkészíthetitek ezeket.
Pohárban rétegezett narancsos
Házi piskótával készül ez a pohárba rétegezett tiramisu, ami egy tényleg nagyon gyümölcsös változat. Kerül narancslé a piskótába, a krémbe, ízesítésnek narancshéj, és persze narancsdarabokra is szükség lesz az összeállításhoz, díszítéshez. Arra figyelj, hogy az alaprecept narancslikőrt is tartalmaz, amit persze a gyerekeknek is készült desszertből kihagyunk.
Tovább a receptre: narancsos tiramisu pohárban
Gyors citromos, nem a megszokott hozzávalóval
Ez a recept „citromos hamis tiramisu” néven fut, mert mascarpone helyett tejföl és habtejszín kerül bele. A savanykás citromos ízzel nagyon frissítő nyári desszert lehet, jól behűtve. Készíts belőle egy jó nagy tepsivel!
Tovább a receptre: citromos hamis tiramisu
Népszerű epres, egy kis csavarral
Nagyon gyorsan elkészíthető ez az epres tiramisu, ami a pisztáciától kap majd egy kis különleges, pikáns ízt. Az eper pedig nem a krémbe kerül itt, ahogy sok epres tiramisunál, hanem a piskóta és a citromos krém közé, a piskótát pedig az eper levébe kell mártogatni. Ezt a desszertet is érdemes poharakba rétegezni.
Tovább a receptre: epres-pisztáciás tiramisu