Család

Három szuper meggyes desszert recept

Ha valamilyen gyümölcsös desszertet készítenél, mutatunk néhány meggyes receptet!
2023. Július 29.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Meggyes tejpite

Egy habkönnyű süti nyári desszertnek.

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz):

  • 2 csésze friss vagy fagyasztott magozott meggy
  • 65 g cukor + 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 240 ml tej
  • 60 ml tej + 60 ml tejszín összekeverve
  • 1 teáskanál vanília aroma

 

Elkészítés:

  1. Tegyük egy tálba a meggyet, és keverjük össze az egy evőkanálnyi cukorral.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Egy kb. 23 cm-es, keres sütőforma alját és tetejét kenjük ki vajjal.
  3. Egy tálban keverjük össze a tojásokat és a maradék cukrot. Lassanként keverjük hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá a tejet, a tejszínes keveréket és a vanília aromát.
  4. Csepegtessük le a meggyet, majd tegyük a sütőformába, egy rétegben eloszlatva. Öntsük rá a tésztát, majd süssük 45 percig, vagy amíg a teteje még puhább, a szélei pedig aranybarnák lesznek.

 

Meggyes házi jégkrém

Ha van otthon jégkrémkészítő formátok, próbáljátok ki ezt a házi meggyes változatot.

Hozzávalók (8 adaghoz):

  • 3 bögre magozott meggy
  • 250 ml tejszín
  • 115 g krémsajt
  • 65 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma

 

Elkészítés:

  1. A meggyet turmixban, késes aprítóban turmixoljuk le.
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a tejszínt a cukorral és a krémsajttal.
  3. Adjuk hozzá a meggypürét és a vanília kivonatot a tejszínes alaphoz, és keverjük simára.
  4. A keveréket osszuk el a szilikonos/műanyag jégkrém formákban, és tegyük fagyasztóba, amíg meg nem fagy.

 

Meggyes tiramisu – tojás nélkül

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 300 ml friss, hideg kávé – ez lehet koffeinmentes is, ha nagyobbak a gyerekek, vagy akár kakaó a kicsik miatt, vagy gyerekkávé
  • 2 nagy marék magozott meggy
  • babapiskóta
  • kakaópor

 

Elkészítés:

  1. Tegyük egy tálba a mascarponet, adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tejszínt, majd verjük fel a krémet.
  2. Készítsünk elő poharakat, majd mindegyik aljába tegyünk kb. két fél, kávéba áztatott babapiskótát.
  3. Ezután adjunk hozzá egy adag krémet, majd egy kis meggyet, végül kakaóport. Ebben a sorrendben rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár.
  4. Tegyük hűtőbe két órára fogyasztás előtt.

 

(Források: besthealthmag.ca, allweeat.com, booksandlavender.com)