Család

Havazás húsvétkor – meglepő időjárás a hétvégén

Időjárás szempontjából úgy tűnik, nem ez lesz a kedvenc húsvétunk. Marad a se hideg, se meleg, se tél, se igazi tavasz időjárás. De lássuk részletesen a hosszú hétvégét!
2023. Április 06.
nyúl havazás
Fotó: Getty

Az már csütörtökön látszik, hogy több lesz a felhős, mint a napos óránk, az északkeleti megyékben még havazás, havas eső is adódhat az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A nappali csúcshőmérséklet 7 és 12 fok között lesz.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég nagypénteken is, délelőtt havazás, havas eső, eső is előfordulhat, később inkább esőre számíthatunk. A Dunántúlon helyenként megerősödhet az északnyugati szél. Délutánra 3 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Szombaton jobbára erősen felhős, borult lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, záporeső, a hajnali órákban néhol havas eső is lehet. A hajnali -2, +4 fokról délutánra csupán 4 és 10 fok közé melegedhet fel a levegő.

A húsvét vasárnapunk sem lesz sokkal vidámabb: közepesen vagy erősen felhős idő várható, a hegyi térségekre még itt is valószínűsítenek havas esőt a szakemberek. Lesz némi szél is, a maximális hőmérséklet pedig 14 fok lesz, ami tavasszal azért még nem az igazi…