Kisgyerek

Ezzel a trükkel gyerekjáték a tojásfestés

Tipikusan az a trükk, amiről nem értjük, eddig hogy nem jutott eszünkbe.
2023. Április 06.
tojást fest
Kép: pillanatkép / Good Morning America

Napokon belül minden család beleveti magát a tojásfestésbe. Akár hagymahéjat főzünk, akár ételfestéket használunk, minden évben elérkezik a pillanat: hogy vegyük ki a megfestett tojást az edényből anélkül, hogy hozzáérnénk. Ez a kérdés már akkor is felmerülhet egyébként, amikor festékbe mártjuk a tojásokat, mert ahol érintkezik az edénnyel, ott bizony nyomot hagy.

A Good Morning America most közzétett egy videót, ami egy egyszerű trükkel operál és nem kell hozzá más, csak egy habverő. Íme:

A tojásfestés elmaradhatatlan része a húsvétnak, különösen ott, ahol a gyerekek is vannak. Festhetünk festékkel, de még jobb, ha természetes alapanyagokat használunk: hagymahéjat, kávét, kurkumát vagy céklát. Sokan megfőzik a tojást, de sokan kifújják: egy hústű például tökéletesen alkalmas erre a célra. A tojást a két “csúcsán” kilyukasztjuk a hústűvel és kifújjuk a belsejét. Ezután tudjuk díszíteni. Másik népszerű díszítő technika lehet, ha a tojásokra apró növényeket, levelet teszünk, amiket harisnyával szorosan rögzítünk, majd így mártjuk a festékbe. Mindenkinek örömteli húsvéti készülődést kívánunk!

Forrás: Good Morning America