Olvasd el visszafelé a receptet, mielőtt bármi mást tennél
Ken Arnone mesterszakácsa adta a tippet a Business Insider-nek, miszerint érdemes hátulról előre elolvasni a receptet, tehát az utolsó lépéstől, mielőtt bármit is elkezdenél. „Kezdd a recept végén és dolgozz visszafelé, hogy összeszedd au összes felszerelést, edényeket és tepsiket, a sütő előmelegítését stb. Készítsd elő az összes formát és tepsit. Ezután rendszerezd és pontosan mérd ki az összes hozzávalót” – mondta.
Határozottan törd fel a tojásokat
Ha csak óvatosan repeszted meg a tojásokat, azzal könnyebben kerülhetnek héjak a tálba – ezért határozottan, erősebben törd fel ezeket. Rachel Khong szakácskönyv szerző és pék szerint ha mégis héj kerül bele, próbáld benedvesített ujjal óvatosan kivenni, vagy kikanalazni egy fél tojáshéjjal.
Használj olajat a ragacsos összetevőknél
Ha olyan összetevőket mérnél ki külön edénybe, mint a méz vagy a szirupok, kend ki vékonyan a mérőedényt olajjal. Ez segít, hogy utána könnyebben ki tudd merni belőle.
Hagyd egy ideig szobahőmérsékleten a tojásokat
A szobahőmérsékletű tojás segíthet, hogy puhább legyen a sütemény. A felhasználás előtt érdemes 30 perccel kivenni a tojásokat a hűtőből. Ez a trükk biztosíthatja, hogy jobban megemelkedjen és egyenletesebb legyen a tészta, és biztosítja a puha állagot.
Enyhén sózd meg a kekszek alját
Ha egy recept azt írja, hogy enyhén sózzuk meg a kekszeket sütés előtt, Kristen Miglore pék szerint érdemes az aljukat megsózni inkább sütés előtt. Ez segít megakadályozni, hogy lehulljon róla, és először ez ér majd a nyelvünkhöz, és csak utána érezzük meg az édes ízt.
Tegyél konyharuhát a keverőedény alá
Ez segít, hogy ne billegjen, amikor kavarod a tésztát, vered fel a tojáshabot stb. Ezt csinálhatod például úgy, hogy egy enyhén nedves konyharuhát feltekersz, majd az edény köré tekered, és így kapsz egy fészket.
Zsemlemorzsa liszt helyett
A tortaformát kend ki vajjal és szórd le zsemlemorzsával, mielőtt beleöntöd a tésztát. A pirított zsemlemorzsa finomabb és jobb az állaga, mint a lisztnek, és természetesen segít, hogy a megsült sütemény könnyebben elváljon a formától.