Egy érkezett kérdésükre válaszolva – „Hogyan célszerű az élelmiszereket a hűtőszekrénybe pakolni?” – osztott meg egy hasznos fényképet Facebook-oldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arról, hogy a hűtőszekrény melyik részében mit érdemes tárolni.
„Élelmiszerbiztonsági szempontból minden terméknek megvan a maga helye a hűtőszekrényben, amelynek fő szempontja, hogy elkerüljük a keresztszennyeződést” – olvasható a bejegyzésükben, ami szerint ez a rendszer abban is segíthet, hogy átlássuk és figyelemmel kövessük a készleteket, és így semmi ne menjen kárba.
A képes útmutató szerint a legfelső polcokra a bedobozolt főtt ételeket, maradékokat érdemes tenni, a középső polcra a csomagolt sajtokat, felvágottakat, míg az alsó polcra a nyers húst, a tojást. A zöldségeket és a gyümölcsöket érdemes az alsó fiókokban tárolni. A bejegyzésben részletesebben olvashatsz arról, hogy miért érdemes így felosztani a hűtőszekrényt.
Ahogy arról korábban írtunk, a Nébih Maradék nélkül programja keretében nemrégiben összeállított egy hűtőhasználati kisokost is, ami segíthet az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában.