
élelmiszerek


Néhány hasznos élelmiszer-maradékmentő ötlet
Ezeket is érdemes lehet kipróbálni a maradékok megmentésére.
Karalábé: nyersen vagy főzve egészségesebb?
Nyersen vagy főzve fogyasszuk?
Így érdemes tárolni a céklát
Ha így tároljuk, akár 2-3 hét után is felhasználható a cékla.
Foltok a burgonyán hámozás után – még ehető?
Elegendő kivágni azokat a részeket?
Mi a különbség a minőségmegőrzési idő és fogyaszthatósági idő között?
Melyik mit jelent?
Erre is érdemes figyelni a tízórai csomagolásánál
Néhány tipp a tízórai elcsomagolásához.
Fogyasztható még a kicsírázott fokhagyma?
Meg lehet még enni, vagy inkább dobjuk ki?
Mit hol érdemes tárolni a hűtőben?
Mire figyeljünk, mit hova érdemes tenni?
Hogyan fagyasszuk le a gyümölcsöt?
Több megoldás is létezik a gyümölcsök fagyasztva tárolásához.
Erre is érdemes figyelni az ételcsomagolásnál a kirándulásra a nagy melegben
Néhány tipp az ételek elcsomagolásához.
Ezekre is érdemes figyelni a konyhában nyáron
Élelmiszerbiztonsági szempontból érdemes a következőkre is figyelni a nagy melegben.
Mennyi az ideális hőmérséklet a hűtőben?
Mennyi a hűtő optimális hőmérséklet-tartománya?
Ezt a 10 ételt soha ne tedd a hűtőbe, ha jót akarsz enni
Nem minden élelmiszernek tesz jót, ha hűtőbe tesszük.
Hogyan célszerű a hűtőbe pakolni?
Képes útmutató készült arról, hogyan célszerű az élelmiszereket a hűtőbe tenni.
Néhány dolog, amire érdemes figyelni az ételek fagyasztásakor
Mit hogyan fagyasszunk, és mit nem érdemes a mélyhűtőbe tenni? Hoztunk néhány tippet a fagyasztáshoz.