Ahogy azt a Nébih Maradék nélkül programja Instagram-bejegyzésében is írja, már szezonja van a csemege kukoricának: a kukoricaszezon július végétől októberig tart.
A sokak által kedvelt nyári finomság, a főtt kukorica mellett változatosan felhasználható a csemege kukorica: a csőről levágva a szemeket készülhet belőle többek között leves, tehetjük salátába vagy használhatjuk különféle ételek, egytálételek gazdagítására, és grillezésekkor érdemes kipróbálnunk a grillezett kukoricát is.
Ahogy arra a bejegyzésben felhívják a figyelmet, a csemege kukoricát érdemes a hűtőben tárolni, mert így megőrizhetjük a kellemes édességet adó cukortartalmát. Ha pedig eltennénk a kukoricát, a szemeket blansírozás után tartósíthatjuk üvegbe zárva, vagy akár a fagyasztóba is el lehet tenni így.
Ahogy arról korábban már írtunk a Magyar Dietikusok Országos Szövetségének posztja alapján, a csöves kukoricát nem szükséges túl hosszan főzni, a bejegyzés szerint ehhez elegendő lehet 5-8 perc is.