Család

Ismét egy szimpatikus válás: Balogh Péter volt felesége is megy a családi nyaralásokra

Jól megértik egymást az anyák.
2023. Április 28.
capak balogh péter
Fotó: Getty

A legjobb nyilván az mindenkinek, ha két ember, akik egykor „örök hűséget” fogadtak egymásnak, együtt is marad – nem csak a gyerekek érdekében. Ugyanakkor mindannyian változunk, ahogy a körülmények is körülöttünk, így nem csoda, ha sok év után már nem vagyunk benne biztosak, hogy úgy, azzal szeretnénk együtt élni, akivel addig.

Itt a Gyerekszobán azért írunk több esetben válásról, mert szeretnénk megmutatni, hogy nem az a lényeg, hogy emberek milyen státuszban szerepelnek egymás életében, hanem hogy van-e szeretet (bármilyen típusú), de legalább emberség, tisztelet. Hiszünk benne, hogy ez nem a papírtól függ, akár arról van szó, hogy két ember együtt él, akár épp arról, hogy külön folytatnák.

Egyre több olyan búcsút látunk, ahol a felek párkapcsolatilag ugyan szétválnak, de továbbra is ott vannak egymás mellett szülőtársként. Hiszen ha van közös gyermek, akkor minden sokkal egyszerűbb ketten – még eggyel messzebbről is. És bizony az édesapát, édesanyát az új barát, barátnő sem mindig pótolja.

Természetesen ez az ideális, emberséges helyzet akkor valósulhat meg, ha mindkét félnek fontosak ezek az alapértékek, el tudják engedni a sérelmeiket, és a gyerekek érdekére tudnak koncentrálni.

Úgy tűnik, ennek szép példája az, ahogyan Balogh Péterék (a Cápák között című tévéműsorban szereplő üzletember) élnek. Ők ugyanis együtt mennek nyaralni mindannyian: mostani párja a közös kislányukkal, nagylányai és anyukájuk az előző házasságából, sőt, utóbbi húga saját kislányával. Vagyis hét nő, egy férfi.

A nagyobb nyaralásokra most már úgy megyünk, hogy általában az exnejemmel, a két nagylányommal, az exnejem húgával és az ő lányával. Tehát az utóbbi nyaralások úgy zajlottak, hogy mentünk nyolcan: egy pasi és hét nő” – idézi a Blikk a Frizbi Tv-ben adott nyilatkozatot. Balogh Péter hozzátette: “akadtak furcsa pillantások”.

Megmondjuk őszintén, nekünk nagyon tetszik ez a hozzáállás még akkor is, ha biztosan sok türelmet igényel az anyák részéről.