Család

Ismét jöhet hó vasárnapra

Azt már lehetett tudni, hogy hétvégére „visszatér a tél”, de vajon mennyire?
2023. Február 24.
kutya hó
Fotó: Getty

Lassan már körvonalazódik a hétvége időjárása, és vele az is, hogy milyen programot szervezhetünk.

Nos, pénteken közepesen felhős lesz az ég, de lesz napsütésünk is – lehet megtudni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.  Sajnos azonban eső is, még ha gyengének is ígérkezik. Kivéve az Észak-Dunántúlt és Baranyát, ahol akár zivatarra is számítani lehet. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön viszont a szél uralkodik majd. Ettől függetlenül nem lesz hideg, a 10 fokot szinte mindenhol meghaladja a csúcshőmérséklet, de lesz olyan terület is, ahol eljutunk a 17 fokig.

Szombaton is vegyes lesz a kép: hazánk északi felén több órára kisüthet a nap, majd délutántól dél felől kezd visszahúzódni a vastagabb felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, főleg a déli országrészben jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, ott egy-egy zivatar sem kizárt. A nap második felében erősödhet a szél, éa a nappali hőmérséklet már nem emelkedik 12 fok fölé.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk. Hazánk déli, délkeleti felén több helyen, másutt néhol valószínű csapadék, melynek zöme havas eső, hó lehet, de főleg a délkeleti, keleti tájakon eső is várható. Az északnyugati, majd északkeleti szelet sokfelé erős lökések kísérik. Hajnalban -5, +2, kora délután 1, 6 fokot mérhetnek.

Úgyhogy ha szabadtéren programoznánk, akkor a szombat tűnik rá jobbnak, ha havas élményre vágynánk, akkor a vasárnapban reménykedhetünk, bár vélhetően ahogy jön, úgy olvad is.