Család

Ezzel a módszerrel tartja távol gyerekeit a közösségi médiától Jennifer Garner

A színésznő szerint az idősebb lánya hálás is a tiltásért.
2023. Április 13.
Jennifer Garner
Jennifer Garner (Fotó: Jean Baptiste Lacroix/Stringer/Getty Images)

Nem egyszerű kérdés, hogy regisztrálhat-e a gyerek a közösségi oldalakra, és ha igen, ez milyen életkorban történjen, mikor elég idős már hozzá. Mindez pedig a híres szülőknek is fejtörést tud okozni. Jennifer Garner néhány napja a Today beszélgetős műsorának vendége volt, ahol kiderült, hogy ő ebben a kérdésben azt az álláspontot képviseli, hogy gyermekeinek ne legyen közösségi médiás profiljuk.

A színésznő elmondta, hogy gyerekeivel egyezséget kötött, hogy ha bebizonyítják, hogy a közösségi médiának jótékony hatása van rájuk, regisztrálhatnak az oldalakra. „Azt mondtam a gyerekeimnek: »Mutassátok meg nekem azokat a cikkeket, amelyek bizonyítják, hogy a közösségi média jót tesz a tinédzserek számára, és akkor majd megbeszéljük.«” – mondta el Garner. „Keressetek olyan tudományos bizonyítékot, ami egybevág azzal, amit én tudok, és azt mondja, hogy nem tesz jót a tinédzsereknek, aztán beszélünk.”

A színésznőnek három gyermeke született, akiknek édesapja a volt férje, Ben Affleck. Legidősebb gyermekük a tizenhét éves Violet, a középső a tizennégy éves Seraphina, és a legfiatalabb a tizenegy éves Samuel.

Garner szerint Violet valójában nagyra értékeli, hogy távol tartja a közösségi médiától, míg Seraphina és Samuel éppen abba a korba lépnek, amikor sok gyerek kérni kezdi a szüleit arra, hogy hadd hozzanak létre saját fiókot. „A legidősebb gyerekem hálás” – mondta. „De hosszú út áll még előttem. Van még kettő másik, ezért le is kopogom. Meglátjuk, hogy tényleg kitartok-e” – tette hozzá a színésznő, aki ezek szerint a jövőben még akár változtathat is a mostani álláspontján.

Nemrégiben írtunk arról, hogy Pink is hasonló gyereknevelési elvét osztotta meg azzal kapcsolatban, hogy miért nem lehet még lányának, Willow-nak telefonja, és miért nem lehet fent a közösségi oldalakon. „Őszintén megmondtam neki, hogy: »Ha tudsz olyan szakirodalmat mutatni megbízható forrásból, ami azt mondja, hogy a közösségi média jó a számodra, akkor lehet. Máskülönben, sok szerencsét«” – mondta el az énekesnő.