Család

Jövő héten sem fogunk fázni, ennyi fokra számíthatunk

Mától hétfő éjfélig lesz érvényben a magas fokú hőségriadó, de jövő héten sem kímél majd bennünket az időjárás.
2023. Augusztus 25.
hőmérő

Míg korábban csak az idősebbeket és a gyerekeket intették óvatosságra a hőség miatt, most már mindenkire nézve veszélyes lehet az, amilyen magasságokba szökik a hőmérők higanyszála. Nem véletlen, hogy mától III. fokú hőségriadót rendeltek el!

A koponyeg.hu előrejelzése nem túl bíztató azok számára, akik abban reménykedtek, hogy már csak 1-2 napig kell elviselni a rekkenő hőséget.

Mit hoznak az előttünk álló napok?

  • Pénteken sok napsütésre számíthatunk, északon azonban megnövekedhet a fátyol- és a gomolyfelhőzet. Kicsi az esély csapadékra. Velünk marad a tikkasztó meleg, 30-36 fokos maximumokkal.
  • Szombaton többnyire napos, derüt idő várható és esőre sem kell készülni. Valószínűleg ez lesz az év legmelegebb napja, a hőmérséklet elérheti a 31-38 fokot is.
  • Vasárnap is sok napsütés várható, csak északnyugaton növekszik meg a gomolyfelhőzet. Itt némi csapadék is előfordulhat, de marad a nagy meleg 35 fok körüli értékekkel.
  • Hétfőn nyugat felől már gyakran megnövekedhet a felhőzet, és főleg a Dunántúlon előfordul zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre többfelé megélénkül, keleten azonban nem csökken a hőség, 35 fok körüli csúccsal.
  • Bár kedden erősen gomolyfelhős időre van kilátás szórványosan záporral, zivatarral, 24 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: Getty Images