Család

Kislánya örökbefogadásáról mesélt Miklósa Erika

Az operaénekesnő és férje kislánya nyolcéves.
2023. November 16.
(Fotó: RTL/Sajtóklub)

Miklósa Erika a Szavakon túl műsor vendége volt, ahol arról is mesélt, hogy egy percig sem tétovázott, amikor megismerte férjét, már az első találkozásukkor megkérdezte, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy gyermeket, amire párja azonnal igent is mondott, írja a Story.hu.

 „A nyílt örökbefogadásnál alá kell írni egy olyan szerződést, amiben lemond a biológiai szülő a gyermekről, mi pedig vállaljuk” – mesélte az operaénekesnő, aki találkozhatott is kislánya vér szerinti édesanyjával. „Én annyira hálás voltam neki, nagyon! Borzasztóan együttérző tudok lenni, és láttam rajta ezalatt a másfél, két óra alatt, amíg ez az egész procedúra lezajlott, hogy keményen tartotta magát, és nem is mert ránk nézni. Katatón mondta az adatokat, mi meg tiszta izgalommal és boldogsággal ültünk ott. Amikor a névről volt szó – ugye volt egy hozott neve –, mi azt Bíborkára változtattuk, illetve megtartottuk az ő hozományát, a kis Éva nevet is, amit a biológiai édesanyja adott neki születésekor.”

Ő akkor pillantott először Miklósa Erikára és párjára, és megköszönte nekik a gesztust, az énekesnő pedig legszívesebben megölelte volna. „Kerestem a helyét annak a pillanatnak, hogy megkérdezzem, hogy megölelhetem-e búcsúzóul. Végül ő kérdezte meg, és nagyon köszönte, tudta, hogy jó helye lesz a kislánynak. Ölelkeztünk, és akkor úgy feltört belőle a zokogás, az egész úgy felszakadt. Nehéz pillanat volt…” – emlékezett vissza a művésznő.