A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Facebook-oldalán osztja meg a „Főzz okosan az okostányérral!” sorozatát, hasznos tudnivalókkal ételkészítési technikákról. A legutóbbi ilyen posztban a főtt kukorica elkészítéséhez is adtak tippeket.
„A strandélmény része lehet, ha magunkkal visszük az uzsonnát, ami forró vízben akár 5-10 perc alatt elkészül, és a szokással ellentétben a levelek főzése szükségtelen, nem fontos az íz szempontjából, viszont a főzési idő lényeges kérdés” – írják a bejegyzésben.
„A megfőtt csőről egy éles késsel akár le is vághatjuk a szemeket, feldobhatunk vele egy zöldsalátát, de a zöldségleveseknek is jól áll a kukorica” – adnak további tippet a főtt kukoricával.
Ahogy arról korábban a Sokszínű Vidék is írt, tévhit, hogy a csemegekukoricát sokáig kell főzni, sőt, minél tovább főzzük, annál keményebbek lesznek a szemek. „Fontos, hogy annyi vizet öntsünk az edénybe, amennyi ellepi a kukoricákat. Általában forrástól számított 7-10 perc alatt puhára fő. Ha elkészült vegyük ki a vízből!” – olvasható a korábbi cikkben. A tippek között a Sokszínű Vidék azt is megosztotta, hogy a legfontosabb, hogy a kukorica vásárlásakor ellenőrizzük a színét, hogy ne takarmánykukoricát vásároljunk a csemegekukorica helyett. Míg előbbi sötétebb, addig a csemegekukorica sokkal világosabb, vajszínű.