Család

A legjobb TikTok-trükkök a strandra

Pancsolás, homokozás, nasizás, fényvédelem – rengeteg a tennivaló, ha gyerekekkel strandol az ember. Ezek az ügyes TikTok-trükkök megkönnyítik a dolgod.
2023. Június 30.
kisfiú homokvárat épít a tengerparton
Fotó: Getty Images

Gyerekekkel nyaralni vidám és kalandos, de nem kimondottan pihentető. Egy csomó pakolni- és szerveznivaló akad, ami egy egyszerű strandolást is kihívásokkal telivé tehet. Homok megy a kicsi szemébe, égeti a lábát a kavics, vigyázni kell a bőrére, szanaszét viszi a szemetet a szél, és még sorolhatnánk. Olyan trükköket gyűjtöttünk a TikTokról, amelyekkel egyszerűbb lehet a strandolós kihívás. Jó pihenést! (haha)

1. Hűs frissítő

Ha van is árnyék a strandon, vagy visztek magatokkal napernyőt, a hőségben a magatokkal vitt italok és ételek hamar megmelegszenek. Kivéve, ha ügyesen trükközöl a csomagolásnál!

A videóban fagyasztott édességet tesz az anyuka hőtartós kulacsba, mellé jégkockát szór, és az így elkészített pakk egész sokáig megőrzi a hőmérsékletét. A trükk csokiszeletekkel, túró rudival, csokibevonatos keksszel is működik! azt is kipróbálhatod, hogy a háromnegyedig töltött műanyag kulacsokban lévő vizet fagyasztod le, arra töltesz egy kis vizet, és mire a strandra értek, pont jó hőmérsékletűvé melegszik.

2. Homokmentes övezet

Nem csak tengerparton, bármilyen vízparton jó, ha meg tudjátok oldani, hogy a pihenő terület homok- és fűszálmentes legyen, főleg, ha pici gyerek is van a családban. A nagyméretű gumis lepedő jól jöhet ilyenkor: a négy sarkát kitámasztva egy védett kis öblöt képez, ahol a pici jól el tud játszani, és ti is tiszta felületre ülhettek.

@mrsemilynorris My go to beach hack 🏖️☀️ This was perfect when the kids were babies and needed a place to crawl around but even now it really stays sand free 🙌🏻 #beachhack #beach #mumhack #mumlife #momhack ♬ Little Things - Adrian Berenguer

A bónusztrükk: ha az egyik sarkokban vízzel töltött vödör a nehezék, az lábmosónak tökéletes!

3. Fényvédőhack

A fényvédőzés nagyon-nagyon fontos, de ettől a gyerekek még nagyon-nagyon utálják. Ki lehet próbálni, hogy a pofijukra sminkecsettel viszed fel a naptejet: viccesebb, gyorsabb, egyenletesebb lehet a végeredmény, és a kezed sem ragad.

Itt nem áll meg a videó: megtudhatjuk belőle, hogy ha tengerparton nyaralunk, jó, ha van nálunk egy kis ecet, medúzacsípésre remekül használható. A babahintőpor pedig segít a bőrre tapadt homok eltávolításában. 

4. A tökéletes játszódoboz

Ha a strandjátékokat egy zárható dobozban tárolod, egyszerű lesz magatokkal vinni őket a partra, és a dobozt homokozáshoz-vizezéshez is tökéletesen tudják használni – nem neked kell ötpercenként újra vizet hoznod a kisvödörben…

@lauren.clutter BEACH HACK! Do you also get anxiety seeing your toddler near the ocean? I think it’s a universal mom thing for sure. To set up a toddler play area a little farther away from the water and closer to our blanket, I packed all of our toys in the small plastic top. When we got to the beach, I dumped all of the toys out put a little bit of ocean water into the tub and brought it back a little farther from the water. this helps give me some peace of mind that are toddler was farther away from the ocean, and I was able to watch older brothers, playing closer to the water with a little less stress. #beachhack #beachhacks #momhack #momhacks ♬ Soulful Strut - Shogo Hamada & The J.S. Inspirations

Akkor is jól használható, ha a víz esetleg nem túl meleg: a dobozban hamar felmelegszik és kellemes lesz játszani vele.

5. Pakolj ügyesen

A homokozójátékokból sosem fogy el a homok, és általában a lehető legzavaróbb helyen tud egy maréknyi kipotyogni belőlük. Na ezt előzheted meg, ha a strandolós játékokat hálós tárolóban viszed magaddal: rázd ki indulás előtt jó alaposan, és mire hazaértek, a maradék is kihullik a réseken… Akár ki is moshatod benne egyszerre az összes játékot, gyorsan megszárad velük együtt.

@athomewithshannon SAVE this for your next Beach Trip!! BEST BEACH HACK EVER 🏖️ bring a collapsable laundry basket for all those sandy towels ans toys - bring everything home sand free! #beachhack #beachhacks #summer #momhacks #momhack #momsoftiktok ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Mindenképp vállra akasztható táskát keress, a kisebb füles szatyrot, tárolót sokkal nehezebb lesz vinni. Ráadásul ha pici gyerek is van a családban, valószínűleg mindkét kezedre szükség van…