Család

Mesék és filmek húsvétra, az otthoni családi mozizáshoz

Összegyűjtöttünk néhány aranyos nyuszis mesét és filmet, egy húsvéti családi mozizáshoz!
2023. Április 07.
(Kép forrása: Getty Images)

Nyúl Péter (Peter Rabbit), 2018.

Beatrix Potter kedves állatkarakterei alapján készült ez a humoros és kalandos újszerű családi film. A történet szerint Nyúl Péter és nyuszi rokonai rendszeresen rájárnak egy idős gazda zöldségeskertjére, aki csapdába akarja csalni emiatt Pétert. A gazda azonban váratlanul életét veszti, és a birtokát a nagyvárosi unokaöccse örökli meg – aki abban hasonlít néhai idős rokonára, hogy nem szívesen látja ott az állatokat, akiket igyekszik elűzni…

A filmből második rész is készült, ha kíváncsiak vagytok a folytatásra.

 

Az öt legenda (Rise of the Guardians), 2012.

Az öt legenda varázslatos történetében egy nem mindennapi csapatnak, a Mikulásnak, Dér Jankónak, a Húsvéti Nyuszinak, a Fogtündérnek és a szép álmokat hozó Homokembernek gyűlik meg a baja Szurokkal, a mumussal, akinek eltökélt szándéka, hogy elfeledteti őket a gyerekekkel, akik ezzel minden varázst elveszítenének. A mese ugyan nem kimondottan húsvéti, de a Húsvéti Nyuszinak is fontos szerepe jut benne, akinek egy ponton a többi legenda is besegít, hogy elkészüljenek a festett tojások.

 

Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia), 2016.

A Zootropolis valójában nem egy húsvéti mesefilm, de főhőse, Judy Hopps nyuszi miatt helye van a nyuszis filmek között. A történet szerint Judy Hopps gyermekkorától kezdve arról álmodik, hogy rendőr lesz belőle. Ezért álmait követve elvégzi az akadémiát, majd elköltözik a nagyvárosba, Zootropolisba. A nyuszira azonban csupán parkolóőri feladatokat bíznak, míg egy napon tudomást nem szerez arról, hogy rejtélyes körülmények között tűntek el állatok a városból. Judy önként vállalja, hogy felderíti az ügyet, amire két napot kap, és amiben egy svindlis róka lesz a segítségére.

 

Micimackó: Tavaszolás Zsebibabával (Winnie the Pooh: Springtime with Roo), 2004.

Ha egy olyan meszét néznétek, amiben jól ismert kedvenc karaktereket láthattok újra, akkor ezt a Micimackó tavaszi történetet ajánljuk nektek, amiben a Százholdas Pagonyban végre kitavaszodott a hosszú tél után, amit Zsebibaba együtt szeretne megünnepelni a barátaival. Nyuszinak azonban semmi kedve a húsvétoláshoz, ő ugyanis inkább a tavaszi nagytakarítást szeretné elvégezni… de a kis kenguru igyekszik őt is meggyőzni.

 

Jégkorszak – Húsvéti küldetés (Ice Age: The Great Egg-Scapade), 2016.

A Jégkorszak mesék rajongóinak ajánljuk ezt a húszperces rövidfilmet, amiben Sid, kedvenc lajhárunk azt a feladatot vállalja, hogy egy rövid ideig ő költi a tojásokat, hogy a madarak (és más tojásrakók) addig élelmet kereshessenek, vagy egyéb ügyes-bajos dolgaikat intézhessék. Azonban a tojásoknak lába kél, Sid-nek pedig barátai segítségére lesz szüksége, hogy visszaszerezze őket.