
Kép: Getty Images
Köztudott, hogy a só természetes tartósítószerként működik, de nemcsak ételekhez, hanem az olajhoz is hasznos lehet. Egy régi, de kevesek által ismert konyhai praktikával hosszabb ideig megőrizhetjük a napraforgóolaj frissességét és minőségét, írja a Nosalty.
Sokan gyorsan elhasználják az olajat, mert gyakran sütnek benne, de akik ritkábban használják vagy nagy kiszerelésben vásárolnak, azoknál könnyen előfordulhat, hogy az olaj hosszabb ideig áll a polcon. Ilyenkor érdemes tenni valamit a megavasodás ellen – a megoldás pedig egyszerű: egy kevés konyhasó.
Az eljárás pofonegyszerű: elegendő 1–2 kávéskanálnyi sót elkeverni az olajban, mennyiségtől függően. Ez segít megakadályozni, hogy az aranyló folyadék idő előtt tönkremenjen, és hosszabb ideig felhasználható maradjon.
Korábban már mutattunk más hasznos konyhai tippeket is – például hogyan lesz tökéletesen ropogós a panír, vagy mit tegyünk, hogy a banán napokig ne barnuljon meg. Ez a mostani trükk azonban igazi klasszikus, amit nagymamáink is előszeretettel alkalmaztak.