Család

Fogalma sem volt róla, hogy terhes, vajúdás közben tudta meg, hogy anya lesz

A terhességet menopauzának, a szülési fájdalmakat vesegörcsnek hitte a 42 éves nő, aki végül egészséges babának adott életet.
2023. Május 13.
újszülött baba

Az anyuka rettentő erős hasi görcsökkel ért be az ügyeletre, arra azonban álmában sem gondolt, hogy egy babával a karjában tér majd haza. „Több krónikus betegségem is van, így nem ritka, hogy fájdalmak gyötörnek, így egy pillanatig sem gondoltam szülésre – mesélte Emanuela, aki a dél-olasz Caserta városában adott életet meglepetésszerűen érkezett kislányának.

Menopauzának vélte a várandósságot

„Az orvosok többször is megkérdezték, hányadik hónapban járok, én pedig csak azt hajtogattam, hogy nem vagyok várandós. Emiatt előre sem vettek a sorban, a többi beteggel várakoztam hasi görcsök közepette az ügyeleten” – folytatta az anyuka, aki szentül hitte, hogy belépett a változókorba, azért nem menstruál már 8 hónapja. Az elgondolása egyébként nem volt alaptalan, családjában ugyanis többen idő előtt, 34-36 évesen léptek a változókorba.

„Hiába telt el pár hónap a kislányom születése óta, még most sem értem, hogy mindez hogy történhetett. Nem voltak reggeli rosszulléteim, ugyanolyan aktív életet éltem, mint korábban. A munkám során takarítok és egy konyhán dolgozom, utána pedig egy állatmenhelyen önkénteskedem. Most már tudom, hogy ez utóbbi nagy kockázatot jelentett a babámra, de szerencsére nem lett semmi baj” – fejtette ki egy tévéműsorban Emanuela, aki a Laura nevet adta a babának.

Ha tudtam volna…

„Rémesen érzem magam, amiért nem vettem észre, hogy terhes vagyok, és egyetlen orvosi vizsgálaton sem vettem részt. Emellett keményen dolgoztam és sok egészségtelen ételt ettem. Ha tudtam volna, hogy ez az édes kislány a hasamban növekszik, mindent megtettem volna, hogy vigyázzak rá. Hálát adok az égnek, hogy egészségesen érkezett!” – folytatta az anyuka, aki korábban 12 éven át küzdött azért sikertelenül, hogy teherbe essen.

„Végül lemondtunk arról, hogy szülők legyünk, most pedig mégis bővölt a családunk. Még mindig nem fogtuk fel igazán, hogy ez velünk történik. A boldogságunk határtalan” – tette hozzá zárásképp.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images