Terhesség

Nem akart több gyereket, de imád terhes lenni, ezért béranyának állt a fiatal nő

Az első felkérést az Instagram-oldalán keresztül kapta Samantha, és azóta sem bánta meg, hogy igent mondtott.
2023. Május 12.
Béranya a szülés alatt és után

A béranyaság kérdése igencsak megosztja az embereket, azok, akiknek viszont ez az egyetlen esélye arra, hogy szülővé váljanak, minden kétséget kizáróan helyesnek tartják, ha más hordja ki és szüli meg a kisbabájukat.

Samantha Matthews egy 31 éves anyuka, aki a közösségi oldalakon lelkesen oszt meg lakberendezési tanácsokat, anyasággal és gyerekneveléssel kapcsolatos gondolatokat és tippeket, miközben az utazások során szerzett élményeit sem tartja magában. 

Ilyen üzenet sem érkezik minden nap!

Talán ő sem gondolta soha, hogy egy nap különös kérés landol a postaládájában: az Instagramon megkereste egy pár, és elmesélték neki, milyen sok reménytelen próbálkozás van a hátuk mögött, amióta úgy döntöttek, hogy bővítenék a családot. Azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy ha Samantha is benne van, lehetne ő a kisbabájuk béranyája.

Az influenszernek már van két saját gyermeke, egy 5 éves kisfia és egy 4 éves kislánya, új babát pedig már nem szeretett volna a jövőben. A különleges kalandokra és a nem mindennapi élményekre viszont köztudottan nyitott, ezért igent mondott a nem mindennapi felkérésre. Az első kisbaba, akit másoknak szült, tavaly nyáron jött világra, férjével pedig a várandósság minden mozzanatát megörökítették és meg is osztották követőikkel.

Még, még, még!

Samanthától többen is megkérdezték, miért nem volt számára kérdés, hogy igent mondjon a hozzá forduló párnak, amire ő ezt válaszolta: „Amellett, hogy imádok terhes lenni, valami furcsa oknál fogva vajúdni és szülni is szeretek. Amikor felkértek, hogy hozzam világra a kisbabájukat, az volt az első gondolatom, hogy miért ne tehetném meg mindezt egy másik pár boldogságáért?” 

A várandósság kilenc hónapja alatt folyamatosan dolgozott azon, hogy a szülés után készen álljon a baba elengedésére, ami nem biztos, hogy enélkül könnyen ment volna. Miután a kicsi világra jött, Samantha és családja 6 hónapon keresztül utazgatott egy lakóautóval, hogy a fiatal anyuka rendezhesse gondolatait és érzéseit. 

Arról, hogy a béranyaságnak árnyoldalai is voltak, őszintén beszélt: a piszkos anyagiakat illető kérdések, a hónapokon át tartó fáradtság és a teste átalakulása feladta neki a leckét a terhesség alatt, de korántsem annyira, hogy elvegye a kedvét a folytatástól! Samantha azóta egy másik párnak is segített és elszántan állítja, hogy készen áll a folytatásra.

Nyitókép: Instagram pillanatkép