Terhesség

Hírességek, akik béranyát fogadtak, hogy szülők lehessenek

Hírességek, akik egészségügyi okból, vagy a korunk miatt béranya segítségét kérték, hogy szülők lehessenek.
2021. Május 18.
Sokféle oka lehet annak, hogy valaki béranyát fogadjon (Fotó: Getty Images)

Akik nem értenek egyet a béranyasággal, úgy vélik, hogy a babavárás és a szülés élménye nélkül nem alakulhat ki olyan szoros kötődés a kicsi és az édesanya között, mint “normál esetben”. Ezzel a meglátással nem csak sokan szállnak szembe, hanem jó páran rá is cáfolnak: például azok a hírességek, akik mindennél jobban szeretik a gyerekeiket akkor is, ha béranyának köszönhető, hogy a világra jöttek.

Általánosságban elmondható, hogy a béranyák felkérésének leggyakoribb oka, hogy az adott szülőpárnak nem születhet gyermeke a megszokott módon, vagyis nem azért választják ezt az utat, mert sokkal kényelmesebb az érkezése után “átvenni” a babát, terhességi nehézségek és szülési fájdalom nélkül. Mutatunk 5 hírességet, aki béranyának köszönheti, hogy szülővé vált.

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York főszereplője 1997-ben kötött házasságot Matthew Broderickkel, 5 évvel később pedig gyerekük is született: James Wilkie 2002-ben jött a világra. Amikor úgy döntöttek, hogy fiukat kistestvérrel szeretnék megajándékozni, béranya segítségét kérték, így bővült a család 2009-ben egy ikerpárral, Marion Loretta Elwellel és Tabita Hodgeval.

Robert De Niro

A híres színész első, béranyától született ikrei, Julian és Aaron 1995-ben látták meg a napvilágot. De Niro a következő kapcsolatában is béranya segítségét kérte, így jött világra Helen Grace 2011 karácsonyán. A színésznek összesen hat gyermeke van, a béranyák által világra segített kicsik mellett “klasszikus módon” született gyerekekkel is büszkélkedhet, Drena nevű lányát pedig örökbe fogadta.

Ellen Pompeo

A Grace Klinika híres “orvosa” 2007-ben ment feleségül a producer, Chris Iveryhez. Még ebben az évben megszületett saját gyermekük, Stella Luna Pompeo Ivery, 7 évvel később pedig egy újabb kislánnyal gazdagodtak, Sienna Mayt azonban béranya hozta világra. 2016-ban Ellen ismét vállalkozott a szülésre, és életet adott kisfiuknak, akit Eli Christophernek neveztek el.

Elton John

Elton John és David Furnish a kilencvenes évek kezdetén szeretett egymásba, házasságkötésükkel azonban 2014-ig vártak. Ugyanattól a béranyától két gyermekük született, akiket azóta is a tenyerükön hordoznak: Zachary 2010 karácsonyán látta meg a napvilágot, Elijah pedig 2013 januárjában érkezett.

Lucy Liu

A taiwani gyökerekkel rendelkező amerikai színésznő is béranyának köszönheti, hogy részesülhet a gyermekvállalás örömeiben. 46 éves korában tarthatta először a karjában a kisfiát, aki a Rockwell Lloyd Liu nevet kapta. Charlie egykori angyala szinte soha nem árul el részletet a magánéletéről, Rockwell születését azonban világgá kürtölte és megosztott a rajongóival egy olyan fotót is, amin a pár perccel korábban született babát tartja a karjában.