Család

Olcsóbb lesz a Budapest-bérlet

Március 1-től változik a havi Budapest-bérlet ára.
2024. Január 30.
(Kép forrása: Getty Images)

A BKK – Budapesti Közlekedési Központ osztotta meg bejegyzésében, hogy mennyibe fog kerülni március 1-től a havi Budapest bérlet. A poszt szerint márciustól 8950 forintba kerül majd a teljes árú havi Budapest-bérlet – ennek jelenlegi ára 9500 forint.

Korábban az MTI számolt be a főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint arról, hogy: a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén, a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet március 1-től a BKK járatain is elfogadják – erről állapodott meg hétfőn Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Lázár János építési és közlekedési miniszter.

A közlés szerint mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja, minden értékesítési csatornáján.

Ahogy arról már korábban írtunk, március 1-től a helyközi közlekedésben kiterjesztik a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét a 14 év alattiakra is. A 14 -25 év közöttiek pedig, ha nem vesznek bérletet, 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak csakúgy, mint a közszolgálatban – oktatásban, egészségügyben – dolgozók, amennyiben regisztrálnak a kedvezmény igénybevételére.

A fővárosban jelenleg is ingyenesen vehetik igénybe a közösségi közlekedést a 14 éven aluliak – ezt 2021 szeptember elején vezették be. Az ingyenes utazásra a BKK járatain jogosult minden 14 éven alatti, tanulói jogviszonnyal rendelkező, érvényes magyar diákigazolvánnyal rendelkező diák. A kedvezményt a tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekek, fiatalok annak a tanévnek az utolsó napjáig vehetik igénybe, amelyben a 14. életévüket betöltik.

Forrás: BKK Facebook/MTI