Család

Orália + 7 további név, amit a magyar szülők nem adnának a gyerekeiknek

Vannak keresztnevek, amik egyszerűen kimentek a divatból, mások pedig sosem voltak népszerűek. Itt a magyar szülők által összerakott lista.
2023. Június 14.
kislány, karba tett kézzel
Fontos, hogy jól válasszunk keresztnevet (Fotó: Getty Images)

Bár a névadási trendek folyamatosan változnak és egyes keresztnevek veszítenek népszerűségükből, vannak olyanok is, amelyeket sosem adtak szívesen a szülők a gyerekeiknek. A Reddit egyik fórumán hosszas felsorolás kezdődöttezekről a nevekről.

A hazai Reddit-felhasználók többsége egyetértett abban, hogy sosem nevezné el úgy a gyerekét, mint a legutóbb Elon Musk, aki a legkisebb fiának a X Æ A-12 nevet adta. Nem meglepő, de az Orália sem tartozik a legnépszerűbb választások közé. Pedig a latin-olasz-spanyol eredetű név jelentése: partvidéki.

Többek a magyarosított hangzású nevekből nem kérnek, mint a Kolen, Medox, Dzsesszika, Dzsenifer, vagy a Seron. Akadt, aki a Skolasztikán húzta fel a szemöldökét, pedig a latin eredetű név jelentése nem negatív: tanító, iskolához tartozó.

Nő rácsodálkozik

Volt, aki azért nem szereti saját keresztnevét, az Álmost, mert az egész fiatalkora azzal telt, hogy a nevével ugratták.

A listát böngészve persze kiderül, hogy sokan csak azért nem szeretnek egy-egy keresztnevet, mert ismernek valakit ilyen néven, aki számukra nem szimpatikus. Fontos azonban megjegyezni, hogy a névadás mindig egy szubjektív folyamat eredménye, így nem lehet eldönteni végérvényesen egy névről, hogy szép-e vagy kín lesz-e vele az élet. Minden szülő csak azt döntheti el, hogy neki mi tetszik.

Ha kíváncsiak, melyek azok a lánynevek, amelyek egykor divatosak voltak, ám kimentek a divatból, ezt a cikked neked írtuk.