Család

Pénteken már tavasz volt, a hétvége még a télé

Húsz fokot is mértek a héten, szombaton azonban visszaesik a hőmérséklet.
2023. Március 10.
borult idő
Fotó: Getty

Ma már valószínűleg sokan elgondolkodtak rajta, hogy lecseréljék-e a kezeslábast egy vékonyabb tavaszi kabátra, de a többség vélhetően még nem tette meg. És milyen jól döntöttek, hiszen hiába van pénteken csaknem húsz fok, hétvégére ez bizony a felére esik vissza.

Már péntek délután lesz némi felhősödés, sőt, zápor, zivatar, még jégeső is kialakulhat. Nem beszélve a lassan megszokottá váló élénk szélről.

Szombaton már napsütésre ébredhetünk, de azért lesznek „felhőátvonulások”. Észak-Keletre még hózáporokat is jelez az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az északnyugati szél csaknem országszerte erős, többfelé viharos lesz, a magasabban fekvő helyeken 90 km/h feletti lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, de a délnyugati határnál ennél kissé melegebb is lehet.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre szintén kisüt a nap, még melegfrontról is beszélhetünk. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, majd a délnyugati szél helyenként megélénkül,  délután 6, 10 fokot mérhetünk. Lesz ez még jobb is!