Család

Remek karácsony utáni szokásukat mutatta meg egy édesanya

Egy egyszerű, de annál jobb hagyományt mutatott egy édesanya videójában.
2023. December 26.
(Kép forrása: Videórészlet - @thechavarastory)

Casey Chavara édesanya Instagram-oldalán osztotta meg családja egy egyszerű karácsony utáni szokását egy videóban. „Annyira egyszerű szokás, de IMÁDOM. Mielőtt minden évben eltesszük a gyerekek karácsonyi zokniját, megkérjük őket, hogy írjanak (vagy mi tesszük meg nekik) egy kis jegyzetet a karácsony legfontosabb pillanatairól. A kedvenc ajándék, amit ők adtak és kaptak, a legemlékezetesebb pillanatok. (És a felnőttek is megcsinálják!) Utána a zoknikba tesszük, és eltesszük egy évre. Olyan kedves kitenni a karácsonyi zoknit, mert visszaolvashatjuk ezeket az előző évről!” – áll a videóban.

A felvételen pedig az látszik, ahogy a család idén előveszi a kandallóra akasztható, nevekkel ellátott karácsonyi zoknikat, és elolvassák, amiket tavaly írtak.

Természetesen nem fontos ezt éppen karácsonyi zoknival megtenni, bármibe eltehetjük ezeket az emlékezetes üzeneteket, amiket a következő évben is előveszünk – például a karácsonyi dekorációk közé. Továbbá saját kérdésekkel/témakörökkel is bővíthetjük a számunkra szimpatikus módon, hogy mit szeretnénk felírni az üzenetekre.

Így akár ebből is lehet egy közös családi tradíció. Arról, hogy miért hasznosak a közös családi rituálék és szokások, korábban többek között ebben a cikkünkben írtunk.

(via Motherly)