
(Kép forrása: Getty Images)
Nagy lángon kezdd a sütést
Ha szeretné, hogy igazán ropogós legyen a pulykasült bőre, érdemes nagy lángon kezdeni a sütést, hogy karamellizálódjon. A sütés nagy lángon indítása – az első fél órában 220°C-on – elősegíti a Maillard-reakciót, vagyis azt a folyamatot, ami a sült húsokat megbarnítja és ropogóssá teszi.
Locsold meg olvasztott vajjal
Ha egész pulykát sütsz, érdemes olvasztott vajjal bedörzsölni, majd sóval ízesíteni. Ehhez bármilyen vaj megfelel, akár sózott vaj és egy kis extra só a húsra.
Ne fűszerezd túl
Érdemes inkább sóval és borssal fűszerezni, mintsem rengeteg fűszerrel és fűszernövénnyel. A fűszerek íze érvényesülhet a tölteléken és a mártáson keresztül.
Ekkor tegyél rá alufóliát
Ha el szeretné kerülni a száraz mell és a nem kellően átsült combok problémáját, miután magas hőfokra, körülbelül 220°C-ra tetted be a sütőbe, hagyd fél órán át sülni, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és hagyd tovább sülni. A sütési idő háromnegyedénél tegyél alufóliát a pulyka mellére, hogy a hő visszaverődjön az alufóliáról, és a combok még egy kicsit süljenek.
(via huffingtonpost.co.uk)