Család

Szívszorító, ahogy Benedek Tiborról mesélt az apukája

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Benedek Miklós nem rejti véka alá, mennyire dühös, amiért az annyira fejlett orvostumány a mai napig nem tudja gyógyítani a rákbetegséget.
2023. Szeptember 29.
Benedek Tibor és Benedek Miklós

Benedek Tibor édesapja volt a Palikék Világa by Manna legutóbbi adásának a vendége, a megindító beszélgetés során a 77 éves színművész fia tragikusan bekövetkezett haláláról is szó esett.

Ahogy az nlc.hu írja, a gyászoló édesapa a mai napig nehéz szívvel beszél róla, még a sportkarrierjéről is csak módjával szólal meg: “Fantasztikus ember volt, fantasztikus játékos. Mutatják a tanítványok, mutatják azok a mondatok, amiket ők egy-egy meccs után, egy-egy bajnokság után üzennek Tibornak. Én meg nem tudok üzenni, mert mi nem üzenőkapcsolatban voltunk“.

“Dühös vagyok arra, hogy ezt a betegséget egyszerűen nem lehet gyógyítani. (…) És hogy fiatalembereknek kell… Szóval nem szeretnék beszélni erről” – folytatta Benedek Miklós, aki már korábban sem rejtette véka alá, hogy a fájdalma a történtek óta nem enyhült, és valószínűleg sosem fog.

Igazán megható volt, amikor arról mesélt, még most is érzi Tibor jelenlétét: “Mert ő él, itt van, velünk van. (…) Főleg, hogy a két utód itt van” – mesélte Barkáról és Mórról, az unokáiról, akiknek Epres Panni adott életet.

Nyitókép: Fotocentrál.hu – x Archívum Story-Best