Család

Így bírja Epres Panni Benedek Tibor nélkül – három évvel ezelőtt hunyt el a legendás csapatkapitány

Három éve már, hogy elhunyt Benedek Tibor. Özvegye azt mondja, minden napjuk az emlékezéssel telik.
2023. Április 08.
epres panni
Fotó: fotocentral

Dokumentumfilm örökíti meg a vízilabdás aranycsapatunk sorsát – a fiúk három egymást követő olimpián nyerték el az aranyérmet. Természetesen hangsúlyos szerepet kapott a filmben a három évvel ezelőtt elhunyt Benedek Tibor csapatkapitány. A film készítésébe Epres Pannit, a legendás vízilabdás özvegyét is bevonták.

Epres Panni most nyilatkozott a Tények Plusznak, elmesélte, hogy emlékeikbe kapaszkodva igyekeznek feldolgozni a veszteséget. “Körülbelül egy évvel ezelőtt megkaptuk az ukázt, hogy mindenki keressen otthon fényképeket, újságcikkeket, mindent, ami a csapattal kapcsolatos. Én is feltúrtam a fiókokat, és rengeteg nagyon vicces képet találtam, amit el is küldtem. Remélem, benne lesznek a filmben” – meséli, hozzátéve: férjénél szerényebb embert nem is találhatnánk. „Próbáltam az ő fejével gondolkodni, ami nem egy nagyon könnyű dolog, viszont tudom, hogy milyen értékeket vallott, és ezekhez az értékekhez mérten próbáltam támogatni a filmet és minden segítséget megadni, hogy valami jó szülessen” – nyilatkozta.

Hogy érzelmileg mennyire volt megterhelő számára a film kedvéért felidézni az emlékeket, arról így beszélt: “Nekünk minden napunk azzal telik, hogy emlékezünk, és boldogsággal emlékszünk mindenre, úgyhogy az, hogy ez a film megszületett, nem volt azt hiszem nehezebb, mint minden más hétköznapunk.”