Ha tojás- és tejmentes édességet szeretnétek, vagy olyan zsúrra készítetek, ahol van vegán vendég, íme egy nagyon egyszerű recept.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 330 g liszt
- 250 g cukor
- 12 g sütőpor
- 160 g kókuszreszelék
- 360 ml konzerv kókusztej
- 120 ml kókuszolaj
- 1 csipet só
A krémhez:
- 3 konzerv kókuszkrém
- 2 ek porcukor
A süti tetejére:
kókuszreszelék vagy kóluszchips
A kókusz konzerveket jól hűtsd be. A tészta hozzávalóit keverd össze és sütőpapírral bélelt tortaformába simítsd el. 180 fokon süsd meg, körülbelül 50 percig. Ha megsült és kihűlt, vágd ketté.
A kókuszkonzerveket kinyitjuk a porcukorral kihabosítjuk. Megkenjük vele a lapot, a másikat rátesszük, és a süti tetejét is megkenjük vele. Tedd be a hűtőbe. Tálalás előtt megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy mehet rá egy kis kókuszchips.