Család

Testvérek közötti korkülönbség: egy anya népszerűtlen véleménye vírusként terjed a közösségi médiában

Örök kérdés, hogy mi az ideális korkülönbség a testvérek között, sokan a kicsire, míg mások néhány évre esküsznek, persze ez nem feltétlenül tervezés kérdése.
2023. Március 29.
Testvérek reggeliznek és bohóckodnak
Kép: Getty Images

„Két gyerek két év alatt, ez egyszerűen nem nekem való”- így fogalmaz a TikTokon a kétgyermekes Kaitlin.

Az anya kifejti, hogy noha nem volt különösebb terve arra, hány év legyen a gyerekei között, ma már határozottan úgy gondolja, a kis korkülönbség nem jó. A videóban elmeséli, hogy első gyermeke után sajnos több vetélése is volt. Akkor nagyon aggódott amiatt, hogy az idő csak halad, a gyerekei között pedig túl nagy lesz a korkülönbség. Végül négy év lett a gyerkőcök között és Kaitlin azt mondja, szerinte ez a tökéletes.

Hozzáteszi, hogy tudja, népszerűtlen ezzel a véleményével, de vállalja. Sőt meg is indokolja. Ha nagyobb a korkülönbség, az könnyebb a szülőnek – fogalmaz. „Épp most altattam el a 16 hónaposomat és egy 20 percet én is elaludtam mellette. De cseppet sem aggódtam a másik gyerekemért, hiszen egy 5 éves simán elvan egyedül is ennyi ideig. Mikor odamentem hozzá mondtam neki, hogy ne haragudjon, hogy ennyi ideig altattam a testvérét. Őt ez láthatóan egyáltalán nem érdekelte, épp elmerülve meghívókat készített a születésnapi zsúrjára.”

A korkülönbség örök vitatéma, kinek így, kinek úgy könnyebb. Arról nem is beszélve, hogy nem feltétlenül tervezhető kérdésről van szó. Mindenesetre sokan értettek egyet az anyával, és sokan épp az ellenkezőjét gondolják:

“Ez csak a szülőknek jó, a gyerekeknek nem”– írta egy kommentelő.

Egy másik így fogalmazott: „Köztem és a testvérem között négy év a korkülönbség és egyáltalán nem értek veled egyet. A nővérem és én sosem álltunk közel egymáshoz gyerekként és felnőttként sem.”

Néhányan azonban egyetértettek Kaitlinnel, mondván, hogy a nagyobb korkülönbség nem befolyásolja a kötődést.

“Nem hiszem, hogy a korkülönbség meghatározza, hogy a testvérek mennyire lesznek közel egymáshoz. Inkább a személyiség, a kommunikáció számít.”

És volt ez a megfigyelés is: “A nővéreim 6 és 11 évvel idősebbek nálam, és ők a legjobb barátaim.”

Ti mit gondoltok, mi az ideális korkülönbség a testvérek között? Létezik egyáltalán ilyen?

Forrás: kidspot.com.au