Család

Tovább dolgozhat az óvónő, aki megalázott egy kisfiút

Attól még, hogy figyelmeztetést kapott, vajon melyik szülő szeretné, hogy ilyen szemléletű ember dolgozzon a gyereke mellett?
2024. Február 03.
óvoda
Illusztráció: Getty

Hatalmas felháborodást váltott ki szülői körökben, hogy egy III. kerületi óvodában megalázóan bántak egy autista kisfiúval: káromkodtak, kiabáltak vele és Mauglinak nevezték. A dolog úgy derült ki hogy az anya titokban felvette az óvodai nap eseményeit egy diktafonra. Akkor azt írtuk, az így viselkedő óvónőket kirúgták, ám azóta kiderült, hogy egyiküket – épp azt, aki Mauglinak gúnyolta a gyermeket – csak figyelmeztetésben részesítették.
Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, az anya szeretné megtudni, hogy az óvónő miért foglalkozhat továbbra is gyerekekkel az intézményben, de az illetékes tankerülettől sem kapott választ. A Híradóval viszont azt közölték, hogy minden a három esetben arányosan intézkedtek. Az édesanya feljelentést tesz. „Nem nyugszom bele, hogy ez ennyiben maradt. Nem szeretném, hogy ez más gyerekekkel is megtörténjen” – nyilatkozta a nő az RTL-nek.

Címlapképünk illusztráció.